Revine Cupa Cupelor! UEFA pregateste modificari importante in cupele europene! Cand incepe noua competitie
Marti 11 Septembrie 2018, 13:25

Revine Cupa Cupelor! UEFA pregateste modificari importante in cupele europene! Cand incepe noua competitie

Europa League va avea mai putine echipe, insa apare o noua competitie europeana. 

O a treia competitie intercluburi la fotbal organizata de UEFA ar urma sa debuteze in sezonul 2021-2022, a anuntat, marti, italianul Andrea Agnelli, presedintele Asociatiei Europene a Cluburilor (ECA), citat de Reuters.

Agnelli le-a comunicat membrilor ECA la adunarea de la Split (Croatia) ca noua competitie UEFA va duce numarul total al cluburilor implicate in cupele europene la 96.

''In asteptarea aprobarii din partea Comitetului Executiv al UEFA, s-a dat 'lumina verde' pentru a fi introdusa o a treia competitie, care va duce numarul total al cluburilor la 96, din sezonul 2021-22'', a afirmat Agnelli.

Agnelli este si presedintele clubului Juventus si face parte din Comitetul Executiv al UEFA, ocupand unul din cele doua locuri ca reprezentant al cluburilor. UEFA nu a comentat dezvaluirile facute de Agnelli.

Europe are in prezent doua competitii intercluburi, Liga Campionilor, cu 32 de echipe participante in grupe, si Europa League, care are 48 de echipe in grupe.

UEFA a organizat si o a treia competitie intercluburi, Cupa Cupelor, rezervata castigatoarelor cupelor nationale, dar aceasta a fost desfiintata in 1999, echipele care castiga acest trofee nationale primind dreptul de a evolua in Europa League.

ECA a cerut anterior ca mai multe cluburi sa fie implicate in competitiile europene intercluburi si sa beneficieze de mai multe meciuri.VIDEO PROTVPLUS.RO

VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LA MARUTA
Călătorul aventurier, imagini fabuloase din Columbia

08:43
LA MARUTA
România, te iubesc!, 10 ani de povești

05:32
LA MARUTA
Skivo, o zi în culisele vloggingului

06:20
Ce s-a întâmplat cu asistaţii social după adoptarea "Legii anti-lene". "Eu nu prea pot, am mai multe"