Franța a ratat primul loc și dă peste "culoarul morții" de la EURO 2024. Ce urmează din optimi

Franta EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 09:37
Data actualizarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 09:36

Franța a irosit o șansă importantă de a câștiga grupa D de la EURO 2024, iar naționalei conduse de Didier Deschamps i se conturează un parcurs complicat în fazele eliminatorii.

În ultima rundă din grupa D, Franța a obținut doar o remiză împotriva Poloniei, care era deja eliminată, 1-1. "Cocoșul galic" a încheiat grupa pe locul 2, cu 5 puncte, sub Austria, și cu doar două goluri marcate - un autogol și un penalty transformat.

Franța a ratat primul loc și dă peste "culoarul morții" de la EURO 2024

Franța știe deja că va juca în optimile de la EURO 2024 contra locului 2 din grupa E. Adversară poate fi România, Belgia, Ucraina sau Slovacia, iar duelul va fi stabilit după meciurile care se vor disputa miercuri seară.

RMC Sport scrie despre "culoarul morții" pe care îl poate avea Franța. Vicecampioana mondială a ajuns pe partea de tablou considerată mult mai complicată, iar pentru a se califica în finala ar trebui să elimine câteva naționale de calibru.

Posibilul traseu al Franței la EURO 2024:

  • Optimi: Belgia
  • Sferturi: Portugalia
  • Semifinale: Germania/Spania
  • Finală: Anglia

"După o prestație slabă în faza grupelor, Franța a ajuns în partea dură a tabloului de la EURO 2024. Acest lucru poate complica misiunea naționalei sau poate oferi un parcurs fabulos pentru Kylian Mbappe și colegii săi", au scris francezii.

  • Franța are al doilea cel mai valoros lot de la EURO 2024 - 1,23 miliarde euro, potrivit Transfermarkt. Este depășită doar de Anglia (1,52 miliarde de euro).
  • Franța este dublă campioană mondială (1998, 2018) și dublă campioană europeană (1984, 2000).

Franța ar putea da peste România în optimile EURO 2024. L'Equipe: "România a fost implacabilă contra Ucrainei"

Conform regulamentului, Franța va juca în optimile de finală contra locului 2 din grupa E (România, Belgia, Slovacia sau Ucraina). Meciul va avea loc pe Merkur Spiel-Arena din Dusseldorf, luni, 1 iulie, de la ora 19:00.

Imediat după deznodământul grupei D, L'Equipe a scris despre cei patru posibili adversari ai Franței din optimi. Jurnaliștii din Hexagon remarcă situația fără precedent de la EURO, cu toate echipele la egalitate înaintea ultimei runde din grupă.

"Deznodământul din grupa E este departe de a fi stabilit, astfel că Franța va afla miercuri pe cine va întâlni în optimile EURO 2024 dintre România, Belgia, Slovacia și Ucraina.

Au rămas patru posibilități: România, Belgia, Slovacia și Ucraina! Toate aceste echipe au câte 3 puncte, astfel că oricare poate încheia pe locul secund înaintea ultimei runde. Este o mare premieră pentru Campionatul European, în timp ce la Cupa Mondială am mai văzut astfel de situații, în 1982, 1990 și 1994.

Nimeni nu și-ar fi imaginat un astfel de suspans insuportabil în grupa E. În special Belgia, care a fost surprinsă de Slovacia (0-1), iar ulterior și-a revenit și a învins cu autoritate România (2-0). În schimb, România a fost implacabilă contra Ucrainei (3-0), o echipă a Ucrainei care a știut cum să reacționeze împotriva Slovaciei (2-1).

România și Slovacia știu că dacă se neutralizează reciproc își vor asigura calificarea în optimi. De remarcat că, în cazul în care vor fi două remize miercuri seară, atunci Ucraina ar fi eliminată, în ciuda faptului că ar avea 4 puncte. Asta, în condițiile în care multe alte locuri 3 din celelalte grupe vor putea trece în optimi cu doar 3 puncte", a scris L'Equipe.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!