Marian Iancu marian iancu inchisoare politehnica timisoara Virale

„Era o umilință, nu era de nivelul meu!” Ce a refuzat Marian Iancu să facă în închisoare

Marian Iancu a vorbit despre lucrul pe care l-a refuzat în cei 8 ani de detenție. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 31 Martie 2023, 23:30
Data actualizarii: Vineri 31 Martie 2023, 23:32

În acest an, Marian Iancu (57 ani) a fost eliberat din închisoare după ce a ispășit o pedeapsă de 8 ani pentru evaziune fiscală. 

Marian Iancu nu a muncit în cei 8 ani petrecuți în închisoare 

Fostul patron al Politehnicii Timișoara avea ocazia să câștige câteva zile cu muncile din spatele gratiilor, așa cum au făcut-o cei condamnați în „Dosarul Transferurilor”. Numai că a refuzat această opurtunitate pe motiv că aceste activități ar fi reprezentat o umilință. 

„Poți să te umilești singur, dacă vrei să te duci după câștiguri. Poți să te umilești. Să muncești, să câștigi zile să vii mai repede acasă, înseamnă o auto-umilință în principal. E o muncă... Curățenie, măturat, săpat, cărat. Astea nu erau pentru mine.

Nu se dau câștiguri pentru munca ce e calificată. Nu am făcut niciun fel de activitate de genul ăsta, era o umilință, nu era la nivelul meu.

Oricum, atunci când câștigi foarte mult din așa-zisele cărți scrise, nu înseamnă că-i judec pe cei care au făcut-o... Când ai câștiguri foarte mari, când vine momentul să te liberezi, ca să nu apară ideea că ai fost favorizat, un judecător îți amână, îți dă amânare exact cu perioada pe care ai câștigat-o sau aproape.

Deci te chinui, te înjosești, accepți o umilință și, când e să beneficiezi de câștigul ăla, e crunt”, a declarat Marian Iancu, la podcastul „Tare de tot”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!