Insulele Feroe Virale

VIDEO Sens giratoriu la 200 DE METRI sub apa? Tara MINUSCULA in care totul e posibil. Cum arata cel mai frumos TUNEL subacvatic din lume

La finalul anului 2020 s-a dat in folosinta unul dintre cele mai indraznete proiecte in ceea ce priveste infrastructura subacvatica.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Decembrie 2020, 18:32
Data actualizarii: Luni 28 Decembrie 2020, 18:31

Insulele Feroe, tara a carei populatie incape pe Arena Nationala din Bucuresti, se lauda cu o facilitate extraordinara, care leaga doua dintre cele mai importante insule, Streymoy si Esturoy. Este vorba despre un tunel uimitor de 11 kilometri plasat la aproximativ 200 de metri sub nivelul marii prin care timpul de deplasare intre locatii s-a redus de la o ora si un sfert (cu ambarcatiuni) la numai 15 minute.

Ceea ce e si mai uimitor e faptul ca tunelul Eysturoy are chiar si un spectaculos giratoriu, cu ajutorul caruia circulatia e dirijata la un moment dat spre mai multe directii. Autoritatile din Feroe au dat asigurari privind siguranta constructiei, specificand faptul ca cel mai mic unghi de inclinare al tunelului e de 5 grade. Pentru a-si recupera investitia, statul feroez a introdus si o taxa, de 10 euro, insa exista reduceri substantiale in cazul unui abonament.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies