Interviu-soc pentru BBC! Dezvaluirile incredibile ale unui traficant de persoane! Cum traieste si cati bani castiga

Interviu-soc pentru BBC! Dezvaluirile incredibile ale unui traficant de persoane! Cum traieste si cati bani castiga

In presa britanica a aparut un interviu unic cu unul dintre membrii numeroaselor retele de trafic ilegal de persoane.

Migrarea oamenilor din tarile sarace in Europa occidentala e o afacere infloritoare, asa cum a recunoscut pentru postul BBC, sub protectia anonimatului, un barbat afgan care se ocupa cu acest tip de intermediere.

Sub numele fictiv Elham Noor, acesta a declarat ca are "multe decese pe constiinta", in conditiile in care unii migranti isi pierd viata in drumul spre o viata mai buna, cel mai bun exemplu fiind cel al barcilor care se scufunda. "Ma doare cand membrii familiei ma intreaba ce s-a intamplat, dar ei stiu ca eu n-am vrut sa se termine asa. Le spun de la inceput ca orice se poate intampla pe parcurs. Pot fi arestati de politie sau ucisi in accidente", a spus respectivul afgan.

"Doar Dumnezeu va decide dava ma va ierta sau nu pentru ce fac", a afirmat traficantul, simtind asupra sa o anume responsabilitate.

El s-a referit si la castigurile financiare pe care le are din aceasta afacere cu oameni, recunoscand ca e un om bogat, in comparatie cu restul locuitorilor din Kabul, capitala Afganistanului. De exemplu, pentru o persoana ajunsa in siguranta in Italia pretul este de 3.000 de dolari.

Afganul a mai spus ca relatiile puternice pe care le are cu diverse organizatii criminale din Europa ii permite sa aiba o rata de succes de aproape 75 la suta, cifra cu care isi atrage numerosii clienti.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Tulpina Delta va deveni dominantă și în România. Prognoza ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă
BRAT
Modifică setările cookies