Virale

Transformare bestiala a unui culturist! Cum a ajuns sa arate dupa ce NU a baut apa timp de 4 zile: "Nu incercati niciodata asta"

Perioada precompetitionala este cea mai grea pentru un culturist profesionist, sportivul fiind nevoit nu doar sa adopte o dieta extrem de stricta, dar si sa treaca prin mai multe etape extrem de dificile, care ii pot pune chiar viata in pericol.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Mai 2014, 17:03
Data actualizarii: Miercuri 14 Mai 2014, 17:49

Un culturist profesionist, originar din Statele Unite, a reusit o transformare incredibila, acesta reusind sa se prezinte la un concurs intr-o forma cu adevarat incredibila, dupa ce si-a scazut procentul de grasime din corp la minimum si a reusit sa elimine foarte multa apa.

Procedeu extrem de periculos pentru orice culturist, existand nu putine cazuri in care sportivii au decedat chiar din cauza unor infarcturi sau stopuri cardio-respiratorii, eliminarea apei din corp presupune trecerea printr-o serie de etape extrem de stricte, la finalul carora culturistii pot obtine o simetrie perfecta si o reliefare a musculaturii.

Culturistii profesionisti sunt extrem de atenti la alimentatie si la antrenament, insa nimic nu se compara cu momentul de dinaintea unui concurs, cand sportivii cauta sa ajunga la o forma cat mai buna.

Astfel, excesul de apa este una dintre cele mai mari probleme ale acestora, muschii avand o alta densitate in momentul in care retin apa, lucru care face ca sportivul sa para mult mai putin "definit", ba chiar uneori "umflat".

Etape

Din dorinta de a obtine un aspect cat mai striat, sportivii profesionisti adopta un regim incredibil de strict, acestia renuntand complet la orice aliment care contine sodiu (sare), dar si la apa, element indispensabil vietii.

Sportivii obisnuiesc sa faca o incarcare cu carbohidrati si apa, iar in ultima saptama intra la o dieta spartana, descarcandu-si complet corpul, cu ajutorul hormonilor diuretici secretati de corp.

De asemenea, aceastia consuma si suplimente care ajuta la eliminarea apei din corp, cup ar fi cafeina sau extractul de ceai verde.

Pericole

Pe langa crampele musculare extrem de dureroase, datorate faptului ca musculatura isi pierde din elasticitate in lipsa apei, corpul poate suferi extrem de rau de pe urma acestor incercari, intregul sistem de organe putand intra in colaps.

Din acest motiv, acest tip de dieta este TOTAL INTERZIS amatorilor si este practicat doar sub stricta observare a unor specialisti.

Modifică setările cookies