Toti fumatorii trebuie sa stie asta! Cea mai DURA lege impotriva lor! Decizia RADICALA pentru a stopa fumatul definitiv

Autor: Sport.ro
Miercuri 26 Martie 2014, 17:58

	Toti fumatorii trebuie sa stie asta! Cea mai DURA lege impotriva lor! Decizia RADICALA pentru a stopa fumatul definitiv

Britanicii fac un pas important pentru sanatatea populatiei.

Medicii din Marea Britanie vin cu o propunere radicala pentru eliminarea definitiva a fumatului. Expertii britanici vor interzicerea vanzarii de tigari catre persoanele nascute dupa anul 2000 si marirea limitei varstei legale in fiecare an pana cand nimeni nu va mai fuma. Medicii britanici au mai criticat si decizia guvernantilor de a investi 1 miliard de lire in industria de tututon, sustine Daily Mail. Peste 100.000 de cetateni britanici mor anual din cauza fumatului.

Asociatia Medicilor Britanici va cere Guvernului sa ia in considerare aceste cerinte si sa le aplice in cel mai scurt timp. Aproximativ 20% din populatia Marii Britanii fumeaza in continuare, desi preturile au crescut enorm in ultimii ani iar fumatul a fost interzis in locurile publice si persoanelor sub 18 ani.

"Omenirea n-a inventat niciodata ceva mai mortal decat fumatul. Combinatia dintre dependenta puternica provocata, efectele devastatoare de sanatate, normele sociale istorice si campaniile puternice de promovare au ucis 100 de milioane de oameni in secolul 20. Epidemia continua va ucide sute de milioane de oameni in secolul 21", a declarat expertul Tim Crocker-Buqué.

Acesta a citat statistici din care reiese ca 80% dintre fumatori s-au apucat in perioada adolescentei si ca cei care s-au apucat de fumat la 15 ani sunt mai expusi la cancer decat cei care se apuca dupa varsta de 20 de ani.

"Trebuie sa stopam acest flagel. Trebuie sa ajutam generatia care vine sa evite capcana nicotinei. Acest produs isi omoara 50% din cei care il folosesc, dar este tolerat in continuare",
a mai spus medicul Crocker-Buqué.

"Nu vreau ca fiii mei sa fumeze si nici ai nimanui. Daca nu s-au apucat deja, hai sa-i tinem toata viata departe de fumat", a mai adaugat el. 

Medicilor englezi le va fi greu insa sa introduca aceasta noua lege in Marea Britanie. Industria tutunului, generatoare de zeci de miliarde de euro anual, va lupta din rasputeri ca sa nu fie ingradita de o asemenea lege, scrie Daily Mail. 

Florin Cîțu: Fără mască pe plajă, la 1 iunie. A doua etapă de relaxare de la 1 august
BRAT
Modifică setările cookies