Sfidare in MASA a 100.000 de enoriasi! S-au strans la o adunare religioasa si acum tara se teme de o crestere masiva a infectiilor de Covid-19

Sfidare in MASA a 100.000 de enoriasi! S-au strans la o adunare religioasa si acum tara se teme de o crestere masiva a infectiilor de Covid-19

O adunare religioasa cu peste 100.000 de participanti pune in pericol o tara intreaga.

Temerile unui focar urias de Covid-19 s-au adeverit in Pakistan, dupa ce 100.000 de persoane au participat la o adunare de la Lahore luna trecuta.

154 de enoriasi au fost depistati pozitivi la coronavirus si doi pacienti au decedat pana in prezent.

Oficialii au spus ca autoritatile din Pakistan cauta acum zeci de mii dintre participantii care au fost la adunarea islamica din Lahore, anunta cei de la Daily Star.

Rapoartele spun ca autoritatile doresc sa testeze si sa ii puna in carantina pe toti acestia. Enoriasii ar putea raspandi boala mortala in toata tara si chiar peste granite daca nu vor fi luate masuri cat mai rapid.

"Autoritatile din toate districtele tarii incearca sa ii gaseasca pe cei care au participat la eveniment", a spus un oficial, potrivit Daily Star.

Pana in prezent, doar 2500 de persoane care au participat la adunare, inclusiv 1500 de straini, au fost plasate in carantina.

Din informatiile autoritatilor, se crede ca multi dintre participanti au parasit Pakistanul fara a fi testati.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Terase pline și cozi la intrare, imediat după miezul nopții. Muzica a răsunat din nou în Centrul Vechi din București
BRAT