Premiera istorica! O companie este gata sa duca turisti pe epava TITANICULUI: cat costa un tur complet la 4 kilometri in adancuri

Premiera istorica! O companie este gata sa duca turisti pe epava TITANICULUI: cat costa un tur complet la 4 kilometri in adancuri

O companie turistica din Canada va oferi in premiera sansa oamenilor sa faca scufundari la epava Titanicului.

Aventurierilor care au in plan organizarea unei excursii speciale li se ofera acum sansa sa exploreze cel mai faimos naufragiu din lume.

Expeditiile Ocean Gate ofera, pentru prima data, oamenilor de rand posibilitatea de a face scufundari la aproximativ 4 kilometri sub ocean pentru a vedea epava Titanicului.

Titanicul s-a scufundat pe 15 aprilie 1912 dupa ce a lovit un aisberg in Oceanul Atlantic de Nord, cu aproximativ 2500 de oameni la bord. Peste 1500 dintre acestia nu au supravietuit in urma tragicului accident.

Cu toate acestea, pretul unei astfel de excursii nu este pentru orice buzunar. Aproximativ 100.000 de euro pentru cinci persoane, scrie Daily Star ca ar costa o asemenea aventura!

Doar cativa oameni de stiinta si cercetatori se pot lauda pana in prezent ca au examinat vreodata Titanic. Printre norocosi se afla si James Cameron, cel care a regizat filmul celebru din 1997.

In pretul excursiei, participantii vor fi autorizati pentru expeditia care va dura 8 zile si care va pleca din Canada.

Pretul ridicat nu i-a speriat pe cei care isi doresc o asemenea aventura si deja exista o cerere din partea a 36 de persoane pentru expeditia de aproape 8 ore pe vasul Titanic.

Presedintele Ocean Gate a oferit cateva detalii despre ce se poate observa in expeditie:

"Toate oasele au disparut. Nu sunt cadavre acolo jos. Exista cizme, incaltaminte si haine care arada cum erau oamenii acum 100 de ani si asta este foarte sumbru", a spus Stockton Rush.

Ultimul supravietuitor de pe Titanic, Millvina Dean, a murit la 31 mai 2009, la varsta de 97 de ani.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

OMS: Varianta britanică de Covid-19 este prezentă în cel puţin 60 de ţări şi teritorii
BRAT

Modifică setările cookies