Titanic bomba virala Virale

O noua ipoteza in cazul scufundarii Titanicului! Specialistii arunca BOMBA: de ce ar fi murit de fapt cei 1.500 de oameni de la bord

Titanicul s-a scufundat in noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, in Oceanul Atlantic, in timpul primului sau voiaj. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 06 Octombrie 2020, 10:53
Data actualizarii: Marti 06 Octombrie 2020, 11:00

Aproximativ 1.500 de oameni au murit in acea noapte, dupa ce vasul a lovit un aisberg. Dupa mai bine de 108 de la tragedie, specialistii continua sa investigheze ceea ce s-a intamplat, iar recent au lansat o noua ipoteza. 

Potrivit celor de la publicatia Societatii Regale de Meteorologie din Marea Britanie, intitulata Weather, o furtuna solara sau geomagnetica ar fi impiedicat buna functionare a instrumentelor de navigatie ale vasului de croaziera. 

Bazandu-se pe marturisirile supravietuitorilor, cercetatorii au ajuns la concluzia ca in noaptea aceea de aprilie cerul era luminat de aurora boreala.

Acest fenomen are capacitatea de a interfera cu instrumentele magnetice si de telecomunicatii, potrivit specialistilor in meteorologie. 

Astfel, ciocnirea Titanicului cu aisbergul poate fi pusa pe seama faptului ca mijloacele de navigatie si de comunicatie, inclusiv busolele, au fost perturbate. Din acelasi motiv, nici multe dintre mesajele trimise pentru ajutor nu au ajuns la destinatie. 

Modifică setările cookies