Motivul pentru care nu vei mai sari niciodata peste micul dejun: "Riscul de diabet si obezitate devine mult mai mare!" Concluziile trase dupa 30 de ani de studii

Autor: Sport.ro
Joi 30 Ianuarie 2014, 16:22

	Motivul pentru care nu vei mai sari niciodata peste micul dejun: "Riscul de diabet si obezitate devine mult mai mare!" Concluziile trase dupa 30 de ani de studii

► Fotbal in jurul lumii: de la Hollywood la Amsterdam! SUA – Coreea de Sud, sambata 00:00, si Utrecht –Ajax, duminica 13:30, LIVE Sport.ro si Voyo.ro!

Te trezesti tarziu sau dimpotriva foarte devreme, dar sari peste micul dejun, fiind mereu pe fuga? Trebuie neaparat te dezobisnuiesti de acest obicei si sa incepi sa mananci dimineata - spun cercetatorii suedezi, citati si de cotidianul britanic Daily Mail, care au intocmit un studiu ce s-a extins pe mai bine de trei decenii.

Potrivit acestora, studiile efectuate asupra mai multor subiecti au aratat ca 68% dintre nu au mancat corect de dimineata au ajuns sa sufere de diabet, tensiune crescuta si chiar obezitate.

Metabolismul acestora a reactionat extrem de diferit ce cel al subiectilor care au adoptat un stil de viata sanatos, ajungandu-se la boli foarte grave.

Cercetatorii de la Universitatea Umee, Suedia, au concluzionat faptul ca saritul peste micul dejun poate cauza extrem de grav in etapele viitoare ale vietii, inaintarea in varsta venind cu boli ale sistemului endocrin si circulator.

De asemenea, cercetatorii de la Universitatea Umee au luat in considerare si factorul socioeconomic, dar si stilul de viata al subiectilor, analizandu-i pe cei care au avut un job stresant de-a lungul vietii sau care nu si-au permis sa manance alimente de inalta calitate.

Concluziile trase de suedezi vin in sprijinul mai multor studii facute si la Universitatea din Tel Aviv, care au concluzionat ca cei care mananca mai bine dimineata si mai "light" seara pot ajunge sa piarda in greutate.

Maraton la înscrierile pe platforma de vaccinare. Peste 18.000 de persoane se programează, în medie, pe oră
BRAT

Modifică setările cookies