tanzanit Virale

Minerul sarac lipit care a devenit milionar dupa ce a gasit doua pietre in timp ce sapa! Oricine putea fi in locul lui. Ce a gasit in adancuri

Nu i-a venit sa creada peste ce a dat in timp ce sapa!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Iunie 2020, 18:48
Data actualizarii: Joi 25 Iunie 2020, 18:53

Un miner din Tanzania a devenit milionar peste noapte, dupa ce a gasit in pamant cele mai mari doua pietre de tanzanit descoperite vreodata. Saniniu Laizer a primit un cec in valoare de 3 milioane de euro de la guvernul tanzanian pentru pietrele pe care le-a gasit! Cele doua roci, una de 9.2 kilograme si cealalta de 5,8, au batut cu mult precedentul record. Pana zilele trecute, cea mai grea piatra de tanzanit gasita avea doar 3,3 kg!

Tanzanitul e o piatra pretioasa care a fost pana acum gasita doar in Tanzania. E una dintre cele mai rare pietre de pe pamant, de aici si valoarea sa uriasa.

  • Minerul sarac lipit care a devenit milionar dupa ce a gasit doua pietre in timp ce sapa! Oricine putea fi in locul lui. Ce a gasit in adancuri

"Voi da o mare petrecere. Vreau sa construiesc un mall si o scoala. Vreau ca scoala sa fie aproape de casa mea, sunt multi oameni saraci in jur, care nu-si permit sa-si duca la scoala copiii", a spus Laizer pentru BBC.

"Nu sunt educat, dar imi place ca lucrurile sa fie conduse profesionist. Asa ca mi-as dori ca fiii mei sa conduca afacerile pe care o sa le dezvoltam dupa ce-si termina studiile", a adaucat Laizer.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!