Medicamentul pentru Covid-19! Oamenii de stiinta chinezi au extras anticorpii din sangele pacientilor recuperati si au facut o descoperire uriasa

Medicamentul pentru Covid-19! Oamenii de stiinta chinezi au extras anticorpii din sangele pacientilor recuperati si au facut o descoperire uriasa

Oamenii de stiinta continua cercetarile pentru a descoperi atat un vaccin, cat si un medicament pentru Covid-19.

Studiile sunt in continua desfasurare in China si oamenii de stiinta sunt aproape de a dezvolta un medicament pentru persoanele care deja sunt bolnave de coronavirus.

Zhang Linqi de la Universitatea Tsinghua din Beijing a declarat ca un medicament fabricat pe baza de anticorpi va putea fi utilizat eficient impotriva Covid-19, spun cei din Daily Star.

Echipa lui Zhang si un grup de la Spitalul din Shenzhen au dezvoltat un medicament pe baza anticorpilor din sangele prelevat de la pacientii recuperati de coronavirus.

Ei au reusit sa izoleze 206 anticorpi care au aratat ceea ce el a descris ca fiind o "abilitate puternica" de a se lega cu proteinele virusului.

Din primii 20 de anticorpi testati, 4 au reusit sa blocheze intrarea virala a virusului, iar 2 dintre acestia au fost "extrem de buni", a spus Zhang.

Echipa este acum concentrata pe identificarea celor mai puternici anticorpi si eventual, combinarea acestora pentru atenuarea riscului de mutatie a virusului.

Daca totul va merge bine, dezvoltatorii interesati ar prutea produce medicamentul in masa pentru testare. Grupul s-a asociat cu o firma biotehnologica din SUA, Brii Biosciences, intr-un efort de "a promova medicamentul catre mai multi candidati".

In mod normal este nevoie de aproape 2 ani pentru ca un medicament sa ajunga sa fie aprobat pentru a fi utilizat pe pacienti, insa lucrurile se misca mult mai repede din cauza pandemiei de Covid-19. Zhang spera ca anticorpii sa fie testati pe oameni in maxim 6 luni.

Citeste si:coronavirus
VIDEO PROTVPLUS.RO

Tătaru anunţă când vor reveni românii la o viaţă "cvasi-normală". Al doilea set de relaxări, decis vineri
BRAT