Health Fitness Virale

Health & Fitness | Rezultatul incredibil al unui experiment bizar! Ce se intampla daca mananci un mar inainte sa pleci la cumparaturi

Mai multi cercetatori americani sustin ca au facut o descoperire pe cat de incredibila, pe atat de interesanta, in urma unui experiment. Acestia au incercat sa identifice comportamentul oamenilor atunci cand merg la cumparaturi dupa ce mananca diverse alimente.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Aprilie 2015, 19:06
Data actualizarii: Miercuri 29 Aprilie 2015, 19:23

Cercetatorii americani sustin ca oamenii tind sa cumpere cu totul alte produse in functie de alimentele pe care le mananca inainte sa plece la cumparaturi. Astfel, potrivit acestora, cei care au mancat un mar inainte sa mearga la supermarket au cumparat cu 25% mai multe fructe si legume, in timp ce subiectii care au mancat o prajitura sau o ciocolata au cumparat alimente mai nesanatoase.

Experimentul a fost facut pe 120 de subiecti de sex si cu varste diferite. Acestora li s-a dat sa manance fie un mar, fie o prajitura sau o ciocolata, pentru ca mai apoi cumparaturile lor sa fie studiate.

Dr. Aner Tal de la Universitatea Cornell s-a ocupat de experiment si spune: "Acest studiu ne-a demonstrat ca mancatul unei gustari sanatoase inainte de iesirea la shopping ne influenteaza starea de spirit si ne face sa gandim mai sanatos".

De asemenea, cercetatorii de la Universitatea Cornell i-a pus pe subiecti sa aleaga o lista de cumparaturi. Una dintre liste cuprindea alimente cu mai putine calorii, in timp ce a doua avea produse hipercalorice. Ca si in celalalt studiu, subiectii au fost influentati de gustarea luata inainte.

Intr-o a treia faza a experimentului, 59 de subiecti au fost impartiti in 3 grupuri. Fiecare grup a primit acelasi tip de lapte cu aroma ciocolata, insa cu etichete diferite: pe unul scria "lapte integral, bio", pe un altul "lapte cu ciocolata, slab in calorii", iar pe ultimul "lapte cu ciocolata".

Subiectii care au baut asa zis-ul lapte bio au ales apoi lista de cumparaturi care cuprindea produse mai sanatoase.

Sursa: Daily Mail

Modifică setările cookies