calorii Virale

HEALTH & FITNESS | Ce este gresit in alimentatia moderna? Cinci motive pentru oamenii ar trebui sa revina la mancarea traditionala

Studiile au demonstrat ca oamenii sufereau de mai putin boli inainte sa isi schimbe alimentatia

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Mai 2014, 12:42
Data actualizarii: Miercuri 14 Mai 2014, 12:49

Modul in care oamenii se hranesc este motivul pentru care oamenii sufera din ce in ce mai des de obezitate, diabet sau boli de inima. Studiile arata ca atunci cand oamenii renunta la mancarea traditionala pentru a hrana procesata chimic, se imbolnavesc.

1. Consumul de zahar a crescut urias in ultimii 160 de ani

Oamenii din tarile vestice consuma zahar procesat si uneori se ingrasa si cu 67 de kilograme pe an. Asta inseamna ca unii consuma peste 500 de calorii pe zi. Acesta este un consum mult prea mare pentru cat poate suporta corpul uman.

2. Consumul de sucuri a crescut dramatic

Sucurile sunt principala sursa de zahar. Nici cele natura nu sunt atat de bune. Studiile arata ca copii care beau sucuri cu zahar zilnic au o sansa de 60% de obezitate.

3. Consmul zilnic de calorii a crescut la aproape 400

Desi conform unor surse acest lucru nu este mereu adevarat, insa este clar ca acesta a crescut dramatic in ultimii ani.

4. Oamenii au abandonat grasimile traditionale in favoarea legumelor procesate

Cand doctorii au inceput sa spuna ca mancarea grasa este cauza bolilor de inima, oamenii au renuntat sa mai consume lapte, unt si au ales sa manance cat mai multe legume procesate. Uleiurile contin omega-6. Studiile au demonstrat ca aceste uleiuri cresc riscul de boli de inima.

5. Uleiul din soia a devenit o sursa majora de calorii

Cea mai consumata leguma este soia. Oamenii nu stiu de ce consuma atat de mult ulei de soia. Majoritatea il consuma din mancarea procesata, care contine foarte mult ulei de soia, pentru ca este ieftin. Cea mai buna cale de a evita consumul de ulei de soia este sa evitati mancarea procesata.

Modifică setările cookies