Health & Fitness | Apa imbuteliata in stile de plastic, un pericol pentru sanatate?

Autor: Sport.ro
Luni 28 Aprilie 2014, 17:49

	Health & Fitness | Apa imbuteliata in stile de plastic, un pericol pentru sanatate?

►Liliecii ataca noaptea! Joi 22:00, semifinala Europa League: Valencia - Sevilla, IN DIRECT la Sport.ro si Voyo.ro!

Chiar daca stim ca apa inseamna "sanatate", fiind unul dintre elementele fara de care nu am putea exista, ultimii ani, boom-ul tehnologic si schimbarea proceselor de pe linia de imbuteliere ar putea constitui un lucru nu neaparat bun pentru omenire, spun unii specialisti, care anunta ca apa imbuteliata in sticle de plastic (PET-uri) poate fi contaminata cu unii compusi toxici extrem de periculosi, spre deosebire de apa pe care o consumau parintii nostri.

Astfel, ultimele concluzii trase de specialistii care au studiat intens aceasta problema spun ca unele probleme de sanatate ar putea fi cauzate de compusii chimici folositi in productia PET-urilor, bisfenol-ul A constituind un pericol pentru oameni.

Potrivit unei analize facute de mai multi specialisti si publicate in revista Toxicological Sciences, editata in Marea Britanie, Bisfenol-ul A (BFA) poate fi "vinovat" pentru aparitia unor migrene extrem de agresive. De asemenea, oamenii de stiinta spun ca BFA-ul poate fi asociat si cu alte simptome, precum si cu tulburarile de vedere sau sensibilitatea la lumina si zgomote puternice. O alta problema deosebit de grava ar putea fi legata de cresterea tensiunii arteriale, a obezitatii si chiar a atacurilor de cord.

Neurologul Fayyaz Ahmed, unul dintre cei care a studiat intens aceasta problema, spune: "Stim ca Bisfenol-ul A este folosit in o multime de materiale, precum ambalajele pentru mancare sau bauturi. Cei mai multi oameni pot suferi de pe urma ingerarii unor compusi de acest fel, BFA-ul fiind adesea intalnit in aparitia migrenelor".

Bisfenolul A a fost interzis in mai multe state din Uniunea Europeana, dar si in Canada si China, insa doar in cazul folosirii sale in producerea sticlelor destinate bebelusilor. Bisfenol-ul A este insa in continuare studiat de EFSA (European Food Safety Authority).

Peste 2,5 de milioane de persoane au murit pe glob din cauza Covid-19. Care sunt cele mai afectate regiuni
BRAT

Modifică setările cookies