BMW Virale

Fun fact - O vezi in fiecare zi, dar te-ai intrebat vreodata ce reprezinta? Ce inseamna de fapt emblema BMW

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Iulie 2014, 16:56
Data actualizarii: Marti 22 Iulie 2014, 17:09

BMW nu mai are nevoie de nicio introducere pentru ca este, fara doar si poate, unul dintre cei mai importanti constructori de motoare de pe intreaga planeta. Compania germana si-a dovedit puterea inca de la primele modele create. Iar unul dintre simbolurile companiei va ramane pentru totdeauna emblema unica, care se pastreaza de aproape 100 de ani.

Emblema/logo-ul BMW este cu adevarat una unica, a carui design este imposibil de confundat. Este cea care ofera identitatea brandului BMW. Te-ai intrebat insa vreodata ce reprezinta cu adevarat? :)

Putini stiu ca BMW s-a ocupat la inceput nu cu productia de motoare de mica capacitate, nici cu masini, ci cu constructia motoarelor pentru avioane, ca si in cazul suedezilor de la Saab.

Astfel, emblema reprezinta de fapt, desi intr-un mod abstract, o elice care se invarte. Culorile alb si albastru sunt cele ale steagului Bavariei, "casa" celor de la BMW.

De-a lungul celor aproape 100 de ani de existenta, BMW si-a stilizat de 5 ori emblema, insa "elicea" si culorile au ramas intotdeauna prezente.

Primul logo BMW a fost creat si inregistrat oficial in 1916, in timp ce ultima schimbare a avut loc in 2000.

Modifică setările cookies