"Fantoma", mafiotul miliardar! Cu ce se ocupa barbatul pe capul caruia americanii au pus o recompensa de 10.000.000$: "E cel mai bogat criminal din lume"

Autor: Sport.ro
Luni 05 August 2019, 17:18

	"Fantoma", mafiotul miliardar! Cu ce se ocupa barbatul pe capul caruia americanii au pus o recompensa de 10.000.000$: "E cel mai bogat criminal din lume"

Joaquin "El Chapo" Guzman a fost condamnat la inchisoare pe viata in Statele Unite, dar acest lucru nu va insemna neaparat o scadere a criminalitatii si a traficului de droguri.

Americanii si mexicanii au scapat de pericolul reprezentat de "El Chapo" Guzman, faimosul traficant fiind condamnat pe viata in SUA. Locul sau a fost, insa, deja luat de un alt criminal, unul despre care se spune ca ar putea fi chiar mai rau. Potrivit presei de pe continentul american, noul "sef" al traficantilor este Ruben Nemesio Oseguera Cervantes, cunoscut sub porecla de "El Mencho". Acesta este un fost politist care a ajuns sa aiba pe capul sau o recompensa de 10.000.000$. Lui "El Mencho" i se spune si Fantoma!

"Fantoma", traficantul miliardar

Presa de pesste ocean scrie ca "El Mencho", pe capul caruia exista o recompensa de 10.000.000$ pusa de DEA, agentia antidrog din SUA, are o avere impresionanta. Omul care controleaza cartelul Jalisco este miliardar! El a castigat peste 1.000.000.000$ din traficul de droguri si a investit in numeroase afaceri legale, cum ar fi un lant de restaurante japoneze, afaceri imobiliare, ba chiar si intr-un brand de tequilla pe care a incercat sa il exporte in Europa.

In realitate, anchetatorii DEA spun ca afacerile acestea sunt un paravan pentru spalarea banilor proveniti din traficul international de droguri si chiar si de armament.

"Pot afirma ca suma castigata de cartelul Jalisco din afaceri ilicite este de cel putin 500.000.000$. Banuielile noastre trimit chiar catre un miliaird de dolari!", a spus Kyle Mori, agent al DEA.

"Se fereste sa isi etaleze averea"

Kyle Mori, care il urmareste pe El Mencho de mai bine de 8 ani, spune ca acesta nu procedeaza precum alti mafioti. Acesta nu duce o viata luxoasa si nu si-a cumparat masini scumpe, pentru a nu fi reperat si capturat.

El Menco s-a nascut in 1966 in Michoacan, intr-o familie saraca, care se ocupa cu agricultura. De pe plantatiile de avocado, el a plecat in California, unde a creat o retea de distributie de heroina. Prins si deportat, acesta a devenit ofiter de politie in Mexic, pentru ca apoi sa revina la vechile metehne.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
România a trecut pragul de 60.000 de infectări. 448 de pacienţi sunt la Terapie Intensivă
BRAT