Virale

Esti sofer in Bucuresti? Atunci trebuie sa stii asta! Ce se va intampla de acum incolo daca parchezi pe un loc PLATIT sau daca afisezi un anunt cu "DE VANZARE"

Soferii care ajuns in Sectorul 4 al capitalei si doresc sa isi lase masina intr-o parcare trebuie sa stie asta!

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 31 Ianuarie 2015, 18:09
Data actualizarii: Sambata 31 Ianuarie 2015, 18:18

Conducatorii auto care isi lasa masina, in sectorul 4 al Capitalei, pe locul de parcare de resedinta al altei persoane, risca sa plateasca o amenda cuprinsa intre 200 si 400 de lei si sa li se ridice masina, potrivit unei noi hotarari adoptate joi de Consiliul local sector 4. De asemenea, Consiliul Local a interzis expunerea pe domeniul public a autoturismelor cu inscrisuri ori insemne privind intentia de vanzare/inchiriere, scrie hotnews.ro

Consiliul local Sector 4 a interzis printr-un regulament „blocarea locului de parcare de resedinta atribuit regulamentar unei persoane, prin ocuparea acestui loc cu un alt autovehicul, apartinand unei alte persoane decat utilizatorul”.

Soferii care nu vor respecta aceasta prevedere risca sa le fie ridicat autoturismul, scrie hotnews.ro. „In situatia in care nu este respectata deplina folosinta a locului de parcare atribuit regulamentar unei persoane, autovehiculul care obstructioneaza folosinta acestui loc va fi ridicat, transportat si depozitat intr-un loc special amenajat, de catre Politia Locala Sector 4. Terenul se afla situat in Bucureşti, str. Drumul Jilavei, nr.2, sector 4 si este atribuit, in folosinta gratuita, pe o durata de cinci ani, Politiei Locale Sector 4. Autovehiculele ridicate vor fi depozitate pe terenul respectiv, intrand in paza materiala a Politiei Locale Sector 4, timp de maximum un an”, releva regulamentul.

Dincolo de ridicarea masinii, soferii risca sa plateasca si o amenda cuprinsa intre 200 si 400 de lei. „Luand in considerare faptul ca legislatia aflata in vigoare, mai sus amintita, nu clarifica in mod expres situatia ocuparii, fara drept, a locurilor din parcarea de resedinta si pentru asigurarea unui climat de ordine si incredere a relatiilor sociale, deschidere catre interesele cetateanului si principiile care guverneaza activitatea autoritatilor publice, este necesar a se crea un standard legislativ care sa asigure respectarea deplinei folosinte a locurilor de parcare atribuite, in mod valabil, in parcajele de resedinta, pe raza administrativa a sectorului 4”, se arata in hotarare.

Pe de alta parte, noul regulament de parcare interzice expunerea masinilor spre vanzare pe domeniul public şi privat al Sectorului 4. „Nerespectarea dispozitiilor prevazute la art. 15 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 50 de lei la 100 de lei, pentru persoane fizice si de la 60 de lei la 120 de lei, pentru persoane juridice”, se mai arata in proiectul de regulament.

Modifică setările cookies