Una dintre cele mai bogate tari din Europa a ramas deschisa TOTAL in timpul pandemiei de coronavirus! Tocmai a inregistrat saptamana cu cei mai multi morti din acest secol!

Una dintre cele mai bogate tari din Europa a ramas deschisa TOTAL in timpul pandemiei de coronavirus! Tocmai a inregistrat saptamana cu cei mai multi morti din acest secol!

Autoritatile au decis sa permita ca viata sa decurga normal, in ciuda riscurilor la care s-a supus populatia.

Suedia a impus reguli de distantare sociala, insa n-a inchis scolile, fabricile, restaurantele sau afacerile locale. Epidemiologul Anders Wallenstein a declarat ca varful de raspandire al epidemiei a fost atins pe 15 aprilie. Datele oficiale publicate azi de suedezi arata insa o realitate inspaimantatoare. In saptamana 6-12 aprilie au murit nu mai putin de 2 505 oameni. Este cea mai neagra perioada din acest secol pentru suedezi! Precedentul 'record' sumbru, 2364 de decese intr-o saptamana, fusese stabilit in prima saptamana din 2000.

Majoritatea victimelor coronavirusului provin din zona capitalei Stockholm.

Intre saptamanile 14 si 16 din 2020, numarul mortilor din oras a fost dublu fata de media ultimilor 5 ani!

"E important sa clarificam faptul ca aceste statistici sunt preliminare si ca numarul mortilor va fi chiar mai mare", a explicat statisticianul Tomas Johansson, citat de The Sun.

Vremea calda i-a scos pe nordici din case in ultimele doua weekenduri in parcuri, terase si cafenele. Autoritatile sustin ca masurile mai blande aplicate asupra populatiei le vor permite sa continue cu restrictiile pentru o perioada mai lunga de timp. Expertii avertizeaza insa ca masurile ar putea duce la o catastrofa.

Citeste si:coronavirus
VIDEO PROTVPLUS.RO

Momente de groază la EURO 2020, după ce danezul Eriksen s-a prăbuşit pe teren. UEFA a anunțat că starea sa este stabilă
BRAT
Modifică setările cookies