Virale

Donatia Papei Francisc pentru bolnavii de coronavirus din Romania! Cinci ventilatoare vor ajunge la Suceava

Papa Francisc  sare in ajutorul Romaniei pentru a sprijina lupta impotriva COVID-19.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Aprilie 2020, 13:16
Data actualizarii: Joi 23 Aprilie 2020, 13:22

Papa Francisc sustine in rugaciune toti bolnavii de coronavirus si imbratiseaza familiile acestora in momentele grele prin care trec, scrie Vatican News.

Pontiful a trimis cinci ventilatoare pulmonare pentru spitalul din Suceava, unul din cele mai greu incercate de la noi din tara. Acesta a mai trimis diverse materiale medicale si a sustinut de asemenea spitalele din Spania si Italia.

Toate aceste donatii au venit de ziua sa onomastica, sarbatorita chiar azi de sfantul Gheorghe. Suveranul poarta numele de Jorge (Gheorghe) si a dorit sa sprijine cadrele medicale pentru a trece cu bine peste aceasta pandemie.

Donatia s-a realizat prin cardinalul Krajewski, responsabil cu activitatea caritabila a Papei. "Aceste ventilatoare medicale pleaca acum spre Romania ca un semn, o imbratisare din partea Sfantului Parinte in aceasta situatie dificila pentru intreaga lume.", a declarat cardinalul.

Numarul de cazuri de infectari cu coronavirus a trecut de doua milioane si jumatate in intreaga lume si peste 185 de mii de oameni au murit.

CITESTE SI

Modifică setările cookies