Virale

FOTO Daniel Oprița, în fața penitenciarului Rahova, printre susținătorii lui Piedone, condamnat la închisoare

Daniel Oprița, antrenorul CSA Steaua, a mers astăzi în fața penitenciarului din Rahova pentru a fi alături de primarul Cristian Popescu Piedone, care a fost condamnat la închisoare în dosarul „Colectiv”.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Mai 2022, 17:48
Data actualizarii: Joi 12 Mai 2022, 18:00

Tehnicianul de 40 de ani și-a motivat prezența la mitingul de susținere față de Piedone prin faptul că îl leagă o relație de prietenie de acesta.

Daniel Oprița, în fața penitenciarului Rahova, printre susținătorii lui Piedone

„Nu văd nicio problemă. Suntem prieteni de familie cu domnul Piedone de mult timp”, a spus Oprița, potrivit gsp.ro.

  • Daniel Oprița

Cristian Popescu Piedone s-a predat poliției din Bragadiru

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv, s-a predat, joi, la Secţia de Poliţie din Bragadiru, după care a fost dus la Penitenciarul Rahova.

Tot la Poliţia din Bragadiru s-a predat şi unul dintre patronii clubului Colectiv, Costin Mincu.

"La data de 12 mai, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov şi poliţiştii din Bragadiru au pus în executare două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise la data de 12 mai, de către Tribunalul Bucureşti, pe numele a doi bărbaţi, în vârstă de 58 şi 42 de ani, primul fiind condamnat la 4 închisoare, pentru infracţiunea de abuz în serviciu, iar al doilea la 8 ani închisoare, pentru infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă. Cei doi bărbaţi s-au prezentat la sediul Poliţiei oraşului Bragadiru", a informat Biroul de presă al IPJ Ilfov.

Cristian Popescu-Piedone, în prezent primar al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Iniţial, la instanţa de fond - Tribunalul Bucureşti - Piedone primise 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, însă judecătorii de la CAB au admis, joi, apelul primarului şi au decis scăderea pedepsei la 4 ani închisoare cu executare.

De menţionat că, în timpul procesului, judecătorii de la CAB au eliminat forma agravantă a infracţiunii de abuz în serviciu de care era acuzat Piedone.

Potrivit deciziei instanţei, Piedone a fost condamnat la patru ani închisoare pentru o infracţiune de abuz în serviciu, în legătură cu autorizaţia emisă de Primărie pentru clubul Colectiv şi achitat pentru altă infracţiune de abuz în serviciu.

Modifică setările cookies