Cum arata in realitate agentii care l-au vanat pe "Regele Drogurilor", Pablo Escobar, si ce s-a intamplat cu ei dupa moartea traficantului

Cum arata in realitate agentii care l-au vanat pe "Regele Drogurilor", Pablo Escobar, si ce s-a intamplat cu ei dupa moartea traficantului

Steven Murphy si Javier Pena sunt agentii DEA care l-au vanat pe Pablo Escobar. Scopul lor a fost acela de a-l captura pe traficant.

Doi agenti americani au fost trimisi de DEA, agentia americana care lupta impotriva traficului de droguri, in Columbia in anii '89 si '91. Obiectivul lor era acela de a-l captura pe Pablo Escobar, "Regele Cocainei".

Steve Murphy si Javier Pena au devenit mult mai cunoscuti dupa ce numele lor au aparut in serialul Narcos, facut de Netflix si bazat pe povestea reala a capturarii lui Escobar. Totusi, scenaristii serialului au adaptat povestea pentru TV.

In realitate Murphy si Pena au fost trimisi in '89 si '91 in Columbia, mult mai tarziu decat se arata in serial.

"Escobar a crescut in saracie si s-a ridicat de acolo. La inceput a fost un hot marunt, a inceput sa faca bani furand pietre funerare.

A fost introdus in lumea cocainei si si-a dat seama de potentialul financiar. Avea, de asemenea, o inclinatie catre violenta, astfel ca nu se temea de moarte. A inceput sa isi impuna metodele sadice, apoi a ajuns sa controleze 80% din traficul mondial de cocaina", spune Steve Murphy.

Javier Pena s-a oferit voluntar pentru misiunea de capturare a lui Escobar, in timp ce Murphy a fost trimis in Columbia dupa evadarea traficantului din inchisoarea construita chiar de el, La Catedral.

Cei doi nu au reusit sa il captureze in viata pe Escobar, acesta fiind impuscat pe 2 decembrie 1993 de Politia Nationala din Columbia.

Cei doi au continuat sa lucreze pentru DEA, insa ani mai tarziu au devenit consultanti. Amandoi au colaborat cu scenaristii Narcos in 2013.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

VIDEO. Arde Prefectura din Suceava. Vâlvătaia a cuprins întreg acoperișul
BRAT

Modifică setările cookies