coronavirus Virale

COVID-19 provoaca si cheaguri de sange in corpul uman? Medicii au raportat o crestere a pacientilor infectati care fac atac de cord

Coronavirus afecteaza peste doua milioane si jumatate de oameni si nimeni nu pare sa gaseasca un leac.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Aprilie 2020, 14:40
Data actualizarii: Joi 23 Aprilie 2020, 14:46

Medicii raporteaza un numar tulburator al pacientilor infectati cu COVID-19 care mor in urma unor cheaguri de sange misterioase. 

Intre 20 si 40% din pacientii cu coronavirus de la Universitatea Emory din Atlanta, Georgia din Statele Unite, au dezvoltat cheaguri de sange chiar si dupa ce li s-au administrat anticoagulante, a spus doctor Craig Coopersmith pentru The Hour.

Aceste informatii vin pe baza unor rapoarte mai ample unde s-a descoperit ca virusul nu afecteaza doar sistemul respirator, ci si inima, intestinele, ficatul, rinichii si chiar creierul. "Unul dinre lucrurile care se invata despre COVID este cat de mult produce probleme de coagulare, adica tromboza (cheaguri de sange), gasite atat in vasele mari de sange, cat si in microvasculatura.", a declarat dr. Paul Sanders pentru Daily Mail.

COVID-19 are o arma unica si asta ii permite sa atace inima. Odata ce ataca vasele de sange, particulele virale pot declansa leziuni la acestea. 

Primele dovezi conform carora coronavirus afecteaza sistemul vascular au venit chiar din China, tara de unde s-a raspandit virusul.

Modifică setările cookies