Virale

Ciudatenia aparuta dupa dezastrul de la Cernobil. Transformarea uluitoare care i-a mirat pe oameni

Cea mai mare catastrofa nucleara din istoria planetei a afectat nu numai oamenii, ci si animalele.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 30 Ianuarie 2021, 07:00
Data actualizarii: Sambata 30 Ianuarie 2021, 13:49

Explozia de la Cernobil din urma cu 35 de ani (26 aprilie 1986) a provocat numeroase victime omenesti, in special din cauza efectelor radiatiilor, Organizatia Mondiala a Sanatatii estimand ca mii de persoane au fost sau vor fi afectate de cancere.

Dezastrul de la Cernobil si-a pus insa amprenta si pe comportamentul animalelor din acea zona a Ucrainei, expertii remarcand in urma unui studiu aparitia asa-ziselor "vaci salbatice". Este vorba despre un grup de bovine care populeaza imprejurimile centralei de la Cernobil, acea zona de excludere creata de autoritati care e interzisa oamenilor.

Astfel, analizand comportamentul acestor animale timp de aproape 3 ani, specialistii au observat ca turma de vaci e total diferita de una domestica: este structurata, are unitate, coerenta, precum si mai multa grija fata de membrii mai tineri. Practic, e o atitudine intalnita mai degraba la animalele salbatice.

"Masculul dominant, care de obicei e cel mai in varsta si cel mai puternic, pastreaza masculii tineri pentru a-i proteja de pradatori si nu ii expulzeaza din grup decat daca, eventual, contesta conducerea", au mai afirmat cercetatorii despre vacile salbatice de la Cernobil.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies