Cernobil Virale

Ciudatenia aparuta dupa dezastrul de la Cernobil. Transformarea uluitoare care i-a mirat pe oameni

Cea mai mare catastrofa nucleara din istoria planetei a afectat nu numai oamenii, ci si animalele.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 30 Ianuarie 2021, 07:00
Data actualizarii: Sambata 30 Ianuarie 2021, 13:49

Explozia de la Cernobil din urma cu 35 de ani (26 aprilie 1986) a provocat numeroase victime omenesti, in special din cauza efectelor radiatiilor, Organizatia Mondiala a Sanatatii estimand ca mii de persoane au fost sau vor fi afectate de cancere.

Dezastrul de la Cernobil si-a pus insa amprenta si pe comportamentul animalelor din acea zona a Ucrainei, expertii remarcand in urma unui studiu aparitia asa-ziselor "vaci salbatice". Este vorba despre un grup de bovine care populeaza imprejurimile centralei de la Cernobil, acea zona de excludere creata de autoritati care e interzisa oamenilor.

Astfel, analizand comportamentul acestor animale timp de aproape 3 ani, specialistii au observat ca turma de vaci e total diferita de una domestica: este structurata, are unitate, coerenta, precum si mai multa grija fata de membrii mai tineri. Practic, e o atitudine intalnita mai degraba la animalele salbatice.

"Masculul dominant, care de obicei e cel mai in varsta si cel mai puternic, pastreaza masculii tineri pentru a-i proteja de pradatori si nu ii expulzeaza din grup decat daca, eventual, contesta conducerea", au mai afirmat cercetatorii despre vacile salbatice de la Cernobil.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies