Ce s-a intamplat dupa ce niste necunoscuti au deschis mormantul "Macelarului din Praga", unul dintre nazistii faimosi!

Ce s-a intamplat dupa ce niste necunoscuti au deschis mormantul "Macelarului din Praga", unul dintre nazistii faimosi!

Incidentul a avut loc in Berlin.

Reinhard Heydrich a fost unul dintre cei mai cunoscuti nazisti. Acesta a fost mana dreapta a lui Himmler, seful serviciului de securitate al lui Hitler. Heydrich a fost denumit "Macelarul din Praga", pentru persecutiile si crimele comise in regiunile Bohemia si Moravia, pana in 1942, atunci cand a fost asasinat.

Nazistul este unul dintre putinii ofiteri de rang inalt ce au fost asasinati in timpul regimului nazist din Europa. Acesta a fost ucis dupa un atentat pus la cale de guvernul cehoslovac aflat in exil la Londra.

In urma cu 3 zile, mormantul sau din Berlin a fost dechis de niste necunoscuti. O lege a nemtilor spune ca mormintele nazistilor de rang inalt sa ramana anonime, pentru a evita transformarea lor in pelerinaj pentru extremistii de stanga.

Din declaratiile politiei, cei care au deschis mormantul acestuia nu au luat nimic din el. Chiar si asa, dupa ce a aparut stirea cu deschiderea mormantului lui Heydrich, sute de oameni au dat buzna in cimitirul in care acesta este inmormantat. Conducerea cimitirului a declarat ca mormantul a fost refacut si "anonimizat" iar, pentru a evita valurile de simpatizanti nazisti.

O ancheta a fost dechisa de politie.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cioloş: Nu este trecut nicăieri că dacă într-o seară se enervează premierul poate să revoce pe oricine doreşte el
BRAT
Modifică setările cookies