Virale

Ce s-a intamplat cu Victor, Alex si Oleg, cei trei barbati care au fost bodyguarzii lui Vladimir Putin in anii '90

Povestea acestora a fost subiectul unei anchete jurnalistice recente.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Decembrie 2018, 13:41
Data actualizarii: Vineri 28 Decembrie 2018, 13:44

Vladimir Putin este unul dintre cei mai puternici oameni din lume, iar oamenii din jurul sau au ajuns sa detina si ei putere si averi daca au ramas loiali liderului rus. Asa s-a intampla si cu cei 3 oameni care s-au ocupat de siguranta personala a lui Putin in anii '90.

Victor Zolotov, Oleg Klimentiev, si Alex Dyumin sunt cei trei care l-au insotit peste tot pe Putin in anii '90, ramanan loial acestuia de mai bine de doua decenii. Cei trei au ajuns sa fie milionari, dupa ce Putin i-a rasplatit cu pamanturi extrem de scumpe si cu bani din fonduri mai mult sau mai putin "transparente".

Conform unei anchete declansate de Novaya Gazeta, cei 3 au ajuns in proprietatea unor pamanturi dintr-o zona foarte scumpa din Moscova, acolo unde au desprorietarit fortat fostii proprietari, care se afla in proces cu statul, niste procese insa ce nu se vor rezolva niciodata.

Mai mult, cei trei agenti de securitate au ajuns sa ocupe functii importante in stat, Victor fiind seful Garzii Nationale, Oleg fiind director in Ministerul de Interne, iar Alex pus guvernatorul regiunii Tula!

Cei trei apar in diferite cadre intr-un reportaj din 1999, cand Putin se duce in vizita la Helsinki.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies