Virale

Cat de usor poti ramane fara bani daca ai card CONTACTLESS si cum te poti proteja de hotii care folosesc tehnologia de ultima generatie

Un englez a demonstrat intr-un clip devenit viral cat de usor pot hotii sa iti fure banii de pe cardul contactless.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Iulie 2018, 17:23
Data actualizarii: Vineri 27 Iulie 2018, 17:37

Cardurile contactless reduc semnificativ timpul petrecut la coada la supermarket si in fata casei de marcat. Pe de alta parte, ele i-au facut pe hotii ingeniosi sa foloseasca o noua metoda pentru a fura bani.

Un englez, Mike Lee, a demonstrat cat de usor se pot fura banii de pe un card contactless atunci cand posesorul nu este atent si nu se protejeaza, iar clipul sau a devenit viral pe internet.

Potrivit britanicului, hotii ingeniosi au ajuns sa foloseasca POS-uri si seteaza sume mici, pentru care nu este necesara introducerea codului PIN. Ei apropie apoi POS-ul de buzunarul victimei si se fac nevazuti.

Pe de alta parte, Morgan Rothwell, director al companiei Defender Note, specializata in prevenirea fraudelor, spune ca cele mai multe victime nici macar nu realizeaza ca au ramas fara bani.

"Daca cineva iti fura 500 de lire, vei realiza imediat. Dar cei mai multi oameni care raman fara 30 de lire, de exemplu, vor realiza asta abia cand isi vor vedea extrasul de cont", a spus el.

Specialistii antifrauda recomanda ca portofelul sa nu fie niciodata tinut la vedere si sporirea atentiei in zonele aglomerate. De asemenea, ei recomanda consultarea periodica a extraselor de cont.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies