Berea, "medicamentul" inimii? Beneficiile consumului de bere! Ce arata ultimele studii

Autor: Sport.ro
Miercuri 26 Martie 2014, 08:40

	Berea, "medicamentul" inimii? Beneficiile consumului de bere! Ce arata ultimele studii

►PRO TV prezinta: Petrolul - Astra, miercuri 20:30 si Steaua - Dinamo, joi 20:30! Fotbal pentru toata lumea!

E "prietena" tuturor microbistilor si nelipsita de la meciurile de fotbal! :) Nu este vorba despre o femeie, ci despre...bere, probabil cea mai populara bautura alcoolica.

Stigmatizata de multi adepti ai sportului si de unii nutritionisti, berea este insa ideala pentru sanatatea inimii si a sistemului circulator, arata ultimele studii efectuate de cercetatori, care au ajuns la o concluzie neasteptata.

Desi spun ca nu trebuie exagerat, alcoolul avand si efecte negative asupra sanatatii, cercetatorii adauga ca nu este o tragedie daca un om, fie el si sportiv, consuma o bere din cand in cand.

Potrivit medicaldaily.com, un grup de cercetatori greci a aflat, in urma unui studiu efectuat pe un grup restrans de barbati sanatosi, nefumatori, cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, ca berea poate avea un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular.

Astfel, cei 17 barbati supusi testului au consumat o bere cu alcool, una fara alcool si un paharel de vodka, fiecare la diferenta de o saptamana.

La o ora dupa consumarea acestor bauturi, cercetatorii au studiat functia endoteliala (circulatia sangelui la nivelul arterelor mari), ridigitatea aoertica si presiunea aortica, toate acestea ajutand la estimarea riscului de boli cardiovasculare.

Surprinzator, cele mai bune rezultate au fost obtinute dupa consumul berii cu alcool, functia endoteliala inregistrand imbunatatiri, iar circulatia sangelui fiind una mult mai buna.

Un alt studiu, efectuat de aceasta data pe un esantion de 1300 de persoane cu varsta peste 65 de ani, urmariti timp de 12 ani, a aratat ca mortalitatea in randul consumatorilor ocazionali de bere a fost de 42.2%, fata de 53.7% in cazul celor care nu au consumat deloc.

Maratonul vaccinării anti-Covid de la București începe astăzi. Unde se va ține
BRAT
Modifică setările cookies