Virale

Avionul hipersonic de pasageri care zboară cu 14.000 de km pe oră, fiind de 12 ori mai rapid decât viteza sunetului

Compania Venus Aerospace Corp promite că avionul supersonic va fi capabil să ducă pasagerii, din Los Angeles la Tokio, în aproximativ o oră - într-un zbor care, acum, durează între 11 și 13 ore. 
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 11 Iunie 2021, 09:52
Data actualizarii: Vineri 11 Iunie 2021, 09:58

Conform Bloomberg, compania este înființată de doi foști angajați ai Virgin Orbit LLC, Sarah Duggleby (inginer programator) și soțul ei, Andrew Duggleby (specializat în operațiuni de lansare și propulsie).

Ideea a venit după ce cuplul a pierdut ziua de naștere a bunicii lui Sarah, care împlinea 95 de ani, din cauza unui zbor foarte lung și întârziat.

Venus și-a propus ca nava să zboare cu o viteză de 14.484 de kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că va fi de 12 ori mai rapid decât viteza sunetului (care este de 1234 km pe oră).

 

Venus are acum 15 angajați, majoritatea veterani din industria spațiului și a primit investiții de la firme precum Prime Movers și Draper Associates.

Andrew Duggleby a declarat: ”La fiecare câțiva zeci de ani, omenirea încearcă ceva de genul acesta. De data aceasta, va funcționa”.

La acest moment, forma hipersonicului nu este definitivată și compania plănuiește să testeze trei modele vara această. De asemenea, Venus a primit finanțare din partea Forțelor Aeriene ale Statelor Unite, dar și din partea Departamentului Apărării. Este de așteptat ca, peste 10 ani, proiectul să fie definitivat. 

Foto: Venus Aerospace Corp, Shutterstock


Vezi și: Hai să fim super! - Alina Dumitru
 
Modifică setările cookies