Virale

Au aruncat din nou cu milioanele in aer. Racheta spatiala a fost facuta praf si pulbere la aterizare. Imagini catastrofale

Pentru a doua oara in mai putin de doua luni, o aeronava SpaceX si-a esuat misiunea in spatiu, pagubele provocate fiind uriase.
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Februarie 2021, 07:00
Data actualizarii: Joi 04 Februarie 2021, 14:08

Creata de celebrul Elon Musk, compania SpaceX e in plin proces de testare a unor dispozitive capabile sa transporte pe Luna sau pe Marte atat fiinte umane cat si tone de marfa. Ultima incercare de acest tip s-a incheiat insa dramatic, prototipul rachetei Starship Serial Number 9 (SN9) ratand complet revenirea la sol, la baza Boca Chica din Texas.

Evenimentul vine dupa ce un esec similar s-a produs la finalul anului trecut, pierderile fiind la fel de consistente, de ordinul zecilor, daca nu chiar sutelor de milioane de euro. De aceasta data, totul a fost in regula pana la aterizare, din imagini putandu-se vedea cum misiunea esueaza la contactul cu Pamantul, intr-o explozie de mari dimensiuni.

In ciuda rezultatului catastrofal, promotorii proiectului sunt optimisti. "Zborul a fost extraordinar, dar trebuie sa lucram putin la acea aterizare", a spus inginerul John Insprucker.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies