Au ajuns sa bea dezinfectant pentru maini dupa ce bodegile din sat s-au inchis din cauza pandemiei! E cutremurator ce a urmat

Au ajuns sa bea dezinfectant pentru maini dupa ce bodegile din sat s-au inchis din cauza pandemiei! E cutremurator ce a urmat

Mai multe persoane au murit dupa ce au ajuns sa bea dezinfectant, alcoolul fiind interzis din cauza pandemiei de Covid-19.

Nu mai putin de 9 persoane au murit in sudul Indiei dupa ce au baut produse de dezinfectare pentru maini. Bodegile locale au fost inchise din cauza pandemiei de Covid-19 in incercarea disperata de a se reduce numarul cazurilor.

Mai multe persoane si-au pierdut cunostinta dupa ce au consumat o 'cantitate mare' de dezinfectant, pe care l-au amestecat cu apa, anunta politia locala.

"Unii oameni care sunt foarte dependenti de alcool consumau produse de igienizare a mainilor. Alcoolul nu este disponibil din cauza pandemiei, dar dezinfectantele de maini sunt usor disponibile", a declarat Siddharth Kaushal, un oficial al politiei din orasul Kurichedu, unde a avut loc incidentul, potrivit dw.com.

Cei care au murit, dintre care unii aveau si alte afectiuni de sanatate, au murit in momentul in care au fost dusi la spital. Altii care au supravietuit au fost eliberati ulterior.

Decesele cauzate din cauza alcoolului sunt ceva relativ obisnuit in Indie, unde lichiorul preparat in casa este vandut adesea ca o alternativa ieftina la produsele comerciale. Amestecurile contin adesea metanol, o forma extrem de toxica de alcool care poate provoca orbirea si chiar moartea.

1.7 milioane de cazuri de Covid-19 au fost raportate in India pana in prezent, iar 36.551 de persoane au murit deja.

VIDEO PROTVPLUS.RO

DIICOT infirmă soluția de clasare a dosarului ”10 august”, în cazul şefilor Jandarmeriei
BRAT