El Chapo Joaquin Guzman Virale

Americanii anunta pedeapsa lui El Chapo! Ce condamnare va primi cel mai periculos traficant de droguri in viata, dupa un proces care a durat 38 de zile si a uimit opinia publica

Procesul celui mai periculos traficant de droguri din lume, El Chapo Guzman, s-a incheiat. Acum, juratii trebuie sa delibereze si sa anunte concluziile!

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Februarie 2019, 13:27
Data actualizarii: Luni 04 Februarie 2019, 13:39

38 de zile, judecatorii si juratii Curtii din Manhattan au ascultat marturiile a 56 de martori, intre care si unii care au fost extrem de apropiati de El Chapo. Procesul temutului traficant a uimit prin numeroasele dezvaluiri ale fostilor sai locotenenti. La ultimul termen, un martor a facut o noua dezvaluire cutremuratoare: El Chapo droga si viola minore, spunand ca "isi ia vitaminele pentru a ramane tanar".

In varsta de 61 de ani, El Chapo are asupra sa 10 capete de acuzare, intre care costituire de grup organizat, conspiratie pentru traficul international de cocaina, heroina si marijuana, dar si uz de armament letal. El a pledat nevinovat.

Potrivit CNN, pedeapsa lui El Chapo va fi probabil inchisoarea pe viata, daca juriul il va gasi vinovat.

200 de ore de marturii, de-a lungul a 38 de zile, au ascultat judecatorii si juratii.

De-a lungul "carierei" de traficant, activitatile infractionale i-ar fi adus lui El Chapo peste 14 miliarde de dolari, se arata in dosarul instrumentat de procurori.

In apararea mexicanului, avocatul sau a argumentat ca martorii adusi in fata instantei sunt "mincinosi de profesie".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!