A asteptat din 1984 sa fie executat, si i-a venit in sfarsit ziua! Ce cuvinte a putut sa rosteasca inainte sa fie electrocutat

A asteptat din 1984 sa fie executat, si i-a venit in sfarsit ziua! Ce cuvinte a putut sa rosteasca inainte sa fie electrocutat

Un criminal american a fost executat la 30 de ani de la condamnare. 

Edmund Zagorski, 63 de ani, a fost executat pe scaunul electric joi seara, la 36 de ani de la condamnarea pentru uciderea a doi barbati intr-o operatiune de trafic de droguri.

Zagorski a fost executat la inchisoarea de maxima secutitate din Nashville, iar inainte a cerut la ultima sa masa copite si cozi de porc murate.

Potrivit avocatei lui Zagorski, ultimele cuvinte ale condamnatului a fost: "let's rock!" si un zambet larg catre cei prezenti, printre care se aflau si familiile victimelor sale.

Zagorski a avut si varianta injectiei letale, o metoda mult mai putin violenta, insa a ales electrocutarea.

E primul condamnat din SUA dupa 5 ani executat. E al doilea om din statul Tennessee condamnat la moarte din anii '60 si pana acum.

Zagorski a ucis doi barbati care venisera sa cumpere marijuana de la el, apoi i-a jefuit. Condamnarea la moarte a fost criticata dur in SUA, iar cativa protestatari s-au adunat la poarta inchisorii in timpul executiei. Doar anumite din state din SUA mai aplica condamnarea la moarte.
 

Citeste si:Edmund Zagorski
VIDEO PROTVPLUS.RO

BRAT