150 de traficanti de droguri pot fi "executati" cu un singur ordin. Motivul pentru care guvernul din Mexic ezita

150 de traficanti de droguri pot fi "executati" cu un singur ordin. Motivul pentru care guvernul din Mexic ezita

Mexic poate lua o decizie foarte dura.

Noul presedinte al Mexicului, Andres Manuel Lopez-Obrador, ales anul trecut, incearca sa puna capat violentelor din propria tara, ce sunt generate de cartelurile de traficanti.

Conform presei din Mexic, presedintele negociaza cu cele mai puternice carteluri din Mexic, insa scopul sau nu este acela de a opri traficul de droguri, ci de a stopa crimele numeroase si violente produse de narcotraficanti. Anual, sute de persoane sunt asasinate in legatura cu traficul de droguri, majoritatea dintre ele neavand nicio legatura cu aceasta afacere.

Singura "moneda de schimb" detinuta de presedintele Mexicului in aceasta afacere este acordul de extradare cu SUA. Peste 150 de traficanti de droguri extrem de importanti, din cele mai periculoase carteluri, sunt momentan in puscariile din Mexic, iar presedintele ameninta cu extradarea.

Acesta ar fi cel mai rau lucru ce ar putea sa li se intample traficantilor, conditiile de detentie in SUA fiind mult mai drastice fata de cele din Mexic!

Practic, presedintele Mexicului incearca sa limiteze crimele facute de carteluri promitandu-le ca nu le va extrada membrii in SUA, cat timp conflictele sunt reduse la minimum.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ioana Mihăilă propune restricții pentru nevaccinați și bonusuri pentru cei care se vaccinează. Se așteaptă girul Coaliției
BRAT
Modifică setările cookies