Enduro jozsa norbert levente Vehicule ATV ROM

Jozsa Norbert Levente devine noul Campion European de Extreme Enduro alături de GASGAS și ATH Moto 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Septembrie 2021, 17:30
Data actualizarii: Marti 28 Septembrie 2021, 17:42

În acest weekend, a avut loc ultima etapă din Campionatul European de Hard Enduro, în Zlatibor, Serbia, celebra cursa Xross Challenge care, de anul următor, va deveni etapă de Campionat Mondial. România a fost reprezentată de doi sportivi: Jozsa Norbert Levente, pilot GASGAS, de la Clubul Master Bike Cluj, și Varga Zsolt Jr., pilot HUSQVARNA, de la NordicaMoto. Succes garantat de cei doi pentru ROMANIA! Norbert este noul campion european de extrem enduro, iar Zsolt, vicecampion.

În clasament, Norbert, susținut de ATH Moto, conducea Campionatului European BMU de Extrem Enduro cu 47 de puncte. Cursa Xross Hard Enduro a început vineri și a adunat în jur de 90 de piloți din diferite țări europene. Românul Jozsa Norbert a fost cel mai rapid călăreț chiar din prima zi și până la final. Pe lângă Norbi, înscris în cursa a fost și Varga Zsolt, pilotul NordicaMoto.ro, care era pe locul 3 în clasamentul general, la doar 16 puncte în spatele lui Norbi!

A șaptea ediție a evenimentului Xross Challenge a adus câteva schimbări majore. Ceea ce a fost o cursă de enduro dură a devenit un raliu dur de enduro care s-a desfășurat pe trei munți din Serbia. Muntele Zlatibor, gazda evenimentului, a oferit riderilor pe lângă un traseu dur și un peisaj fantastic. Echipa - Jozsa Norbert - GASGAS - a fost pentru prima dată la Xross Challenge, cucerind practic cursa la clasa PRO încă de la început, terminând într-o oră și 59 de minute. Dacă începutul lui Norbi a fost promițător, în zilele doi și trei și-a menținut poziția de lider, devenind astfel campion european."Am avut parte de o cursă frumoasă. Piloții din zonă sunt foarte rapizi, deci am fost în priză tot timpul, mai ales pe secțiunile de viteză! Vreau să mulțumesc sponsorilor pentru susținere și nu în cele din urmă ATH Moto și GASGAS România pentru motocicleta, care s-a comportat impecabil întreg sezonul!"

Și vicecampionul Varga Zsolt a avut un parcurs foarte bun, acesta și-a menținut poziția pe podium, până la final. Zsolt a terminat pe locul al III-lea, devenind astfel vicecampion european."Am terminat pe locul 3 general. Traseul nu a fost atât de tehnic, a fost mai de viteză, cu totul diferit de ce avem noi în România. În ultima zi, am suferit o mică accidentare, dar am putut să-mi mențin poziția 3 în general. Organizarea a fost excelentă, anul viitor aici se va organiza o etapă a campionatului mondial. Ne vom întoarce, cu siguranță!"

ATHMoto, divizia moto a ATVRom si Authentic Spirit, susține sportivii autohtoni, dar și evenimentele de profil. KTM, Husqvarna, GASGAS si CFMOTO sunt brandurile alături de care ne bucurăm de rezultate la cele mai importante competiții. Îi felicităm pe sportivii nostri și le urăm succes în continuare!

Articol sustinut de ATVRom

Modifică setările cookies