(P) Vopsele naturale de păr: cu sau fără amoniac?

(P) Vopsele naturale de păr: cu sau fără amoniac?

Vopsele de păr cu sau fără amoniac? 

Aceasta este marea dilema cu care sute de femei se confruntă în fiecare zi, când, din necesitate, din curiozitate pură sau din dorința de a-și schimba aspectul, decid să-și vopsească părul. 

Amoniacul conținut în vopselele de păr, de fapt, nu este tocmai un ingredient atât de sănătos pentru părul nostru, dar este, de asemenea, necesar atunci când intenționăm să ne decoloram profund sau să facem o schimbare drastică, adică atunci când vrem să trecem de la blond la maro închis sau când intenționăm să acoperim părul alb.

Atunci când, pe de altă parte, părul tău este gri sau vrei să schimbi nuanțele, poți opta pentru vopsea fara amoniac sau chiar naturale, cum ar fi henna neagră, roșie sau neutră.

Deci, să vedem care sunt diferențele dintre culorile cu și fără amoniac, cele naturale și cum să alegem vopseaua potrivită pentru părul nostru. 

Vopsele de păr cu sau fără amoniac?

Care sunt diferențele de luat în considerare atunci când alegem? Mai devreme sau mai târziu, cel puțin o dată în viață, se poate întâmplă tuturor să aibă de ales între o culoare cu sau fără amoniac.

Deci, să începem prin a spune ce este amoniacul? Amoniacul este o substanță deja prezentă în natură, ce este folosită foarte des în vopselele tradiționale de păr, datorită proprietăților sale. De fapt, amoniacul, fiind o substanță volatilă cu miros acru și înțepător, este utilizat în coloranți, pentru a crea un efect neutralizant al culorii și pentru a deschide solzii părului. În acest fel, pigmentul de culoare poate pătrunde adânc în păr și face ca culoarea să prindă rădăcini permanent sau semipermanent în fibră de păr.

Vopselele de păr pe bază de amoniac sunt, prin urmare, concepute astfel încât să poată avea loc o schimbare drastică și imediată a culorii, de la întunecat la deschis sau invers, sau pentru a acoperi complet părul alb.

Dacă intenția noastră, pe de altă parte, este doar de a modifica culoarea ton pe ton sau de a acoperi o cantitate minimă de păr alb sau gri, putem alege vopsele de păr fără amoniac, care conțin totuși alte substanțe chimice capabile să fixeze culoarea, dar care sunt cu siguranță mai puțin agresive și mai puțin dăunătoare părului sau putem alege sampon colorant pentru par.

Vopselele de păr fără amoniac sunt coloranți îmbogățiți cu uleiuri vegetale naturale care hrănesc și hidratează părul fără a fi la fel de agresivi ca și coloranții cu amoniac. Cu toate acestea, trebuie repetat faptul că coloranții fără amoniac conțin întotdeauna o serie de elemente chimice în oxidant și cremă colorantă pentru a permite fixarea de culoare în mod eficient.

Procentul acestor substanțe chimice este întotdeauna mai mic decât amoniacul utilizat în coloranții tradiționali. Din acest motiv, acești coloranți fără amoniac sunt nu numai mai delicați, ci presupun riscuri mai mici față de cei cu amoniac, care sunt puternic contraindicați în caz de reacții alergice și în timpul sarcinii.

Astăzi, datorită cererii continue de produse din ce în ce mai naturale, atât pentru îngrijirea personală, cât și pentru casă, există multe mărci care oferă o gamă largă de produse cu din ce în ce mai puțini agenți chimici, în special pentru păr. Multe culori noi au fost create fără amoniac, tocmai pentru a încerca să răspundă nevoilor clientelor, care sunt din ce în ce mai atente și sensibile la ceea ce folosesc.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Românii vor să scape de pandemie. Peste 8.000 de oameni s-au vaccinat la maratonul din București
BRAT
Modifică setările cookies