Promo

(P)  Sportivii români cu cele mai mari șanse să obțină medalii olimpice la Tokyo

Mai sunt doar câteva zile până când vor începe Jocurile Olimpice din Japonia.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Iulie 2021, 15:29
Data actualizarii: Miercuri 21 Iulie 2021, 15:43

Atenția întregii lumi se va orienta către Tokyo, acolo unde peste 11 mii de sportivi vor concura pentru supremație.  

Printre aceștia se află și 101 de sportivi din România, care vor încerca să șteargă cu buretele parcursul slab de la Jocurile Olimpice din 2016, unde țara noastră a obținut doar patru medalii (1 aur, 1 argint și 2 bronz).

Venim după cea mai slabă participare din 1952 încoace, astfel că așteptările sunt moderate, dar există și câteva semne încurajatoare. Conform cotelor la pariuri online pe Olimpiadă de la 888sport, avem șanse bune să obținem medalii la canotaj, spadă și înot. Chiar și naționala de fotbal U23 poate avea un parcurs bun.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, șanse bune aducă aurul la canotaj

Echipajul format din Ancuța Bodnar și Simona Radiș va concura în proba de vâsle: rame dublu feminin și este creditat cu șansa a doua la medalia de aur, având cota 2.25 la 888sport. În fața lor se află doar olandezele Brooke Donoghue și Hannah Osborne.

De asemenea, la dublu vâsle categorie ușoară feminin și echipajul format din Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă are o șansă bună la medalii.

Sperăm la o medalie și din partea echipajului feminin de opt rame cu cârmaci. În 2016 am câștigat medalia de bronz în această probă, astfel că există așteptări din partea echipajului format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea. Fetele noastre au cota 26.00 să obțină aurul.

În total, România a obținut 19 medalii de aur, 10 de argint și 9 de bronz în istoria participărilor olimpice la canotaj.

Ana Maria Popescu, speranțe mari pentru aur

Spadasina Ana Maria Popescu își poate trece în palmares al doilea aur olimpic la Jocurile de la Tokyo. În 2016, ea a făcut parte din echipa minunată ce a adus singurul aur pentru țara noastră la Rio. Iar acum este principala favorită la spadă individual, o probă ce se anunță însă foarte echilibrată.

888sport îi acordă prima șansă și cota 5.50, iar în spatele ei se află Nathalie Moellhausen (Brazilia, cota 6.50), Sheng Lin (China, cota 7.00) și Yiwen Sun (China, cota 7.00). România are în total 4 medalii de aur, 5 de argint și 7 de bronz în istoria participărilor la scrimă.

David Popovici poate continua parcursul fenomenal

La Jocurile Olimpice s-au scris tot timpul povești frumoase. Sportivi parcă veniți de nicăieri au reușit să facă fericiți țări întregi. Iar în 2021 protagonist poate fi înotătorul David Popovici. El i-a uimit deja pe români prin parcursul de la Campionatele Europene de natație destinate juniorilor din  această vară, unde a câștigat deja trei medalii de aur.

Recordurile bătute de sportivul în vârstă de 16 ani îi dau mari speranțe să aducă medalii pentru România. Chiar dacă este atât de tânăr, istoria a arătat de multe ori că vârsta nu reprezintă neapărat un impediment în natație. Iar evoluțiile lui David sunt mai mult decât convingătoare.

Inclusiv specialiștii mizează pe el. David are cota 1.80 să câștige o medalie în proba de 100 de metri liberi. Iar pentru aur, cota pe care 888sport i-o oferă este 4.50, fiind al treilea favorit. De asemenea, înotătorul de la CSA Steaua este favoritul numărul 4 la 200 de metri freestyle, cu o cotă de 6.00 la aur olimpic.

În total, țara noastră are trei medalii de aur, două de argint și patru de bronz la înot.

Echipa de fotbal e prezentă la Tokyo

Pentru a patra oară în istorie, echipa olimpică de fotbal a României a obținut calificarea, după prezențele la edițiile din 1924, 1952 și 1964. Semifinala de la EURO U-21 din 2019 ne-a adus calificarea, iar România ar fi fost cu siguranță una dintre favorite, dacă Mirel Rădoi ar fi avut tot lotul la dispoziție.

Cu un lot peticit, România a mers totuși la Tokyo și are șanse bune să iasă dintr-o grupă facilă, din care mai fac parte Honduras (22 iulie, de la ora 14:00), Coreea de Sud (25 iulie, de la ora 14:00) și Noua Zeelandă (28 iulie, de la ora 10:30).

Echipa noastră are cota 3.75  să câștige grupa, fiind a doua favorită după Coreea de Sud (cota 2.00). În spatele nostru se află Noua Zeelandă (cota 5.50) și Honduras (cota 6.00).

Dacă în apărare avem jucători importanți precum Pașcanu, Ghiță sau Băluță, problemele sunt în atac, unde nu avem fotbaliști consacrați. Omul de gol se așteaptă să fie George Ganea, dar acesta este abia al 19-lea favorit la câștigarea titlului de golgheter, având cota 21.00 la 888sport.

Cotele prezentate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Dreptul de a furniza jocuri de noroc la distanță în România a fost acordat 888 Romania Limited în temeiul Licenței nr. L1160654W000324 emise de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (https://www.onjn.gov.ro/) (valabilă în perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2026) și în temeiul autorizației de exploatare a jocurilor de noroc acordată prin Decizia nr. 1635/13.08.2020

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!