Promo

(P) Impactul pe care îl poate avea tratamentul cu implant dentar asupra vieții cotidiene

Golurile din dantură reprezintă un mare inconvenient pentru orice persoană. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Octombrie 2021, 18:00
Data actualizarii: Marti 12 Octombrie 2021, 18:03

Lipsa unuia sau a mai multor dinți provoacă nemulțumiri de ordin estetic, dar și de ordin funcțional. Atunci când o dantură este incompletă, procesul de masticație este îngreunat, iar disconfortul pe care îl resimte persoana respectivă este mare.

În cazul în care te confrunți cu această problemă, poți apela la cea mai eficientă metodă din prezent de restaurare a danturii: tratamentul cu implant dentar. Cu siguranță i-ai auzit pe mulți oameni vorbind despre el, dar dacă până acum ai fost reticent, atunci ar trebui să știi ce impact poate avea asupra vieții cotidiene. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii!

Obținerea unui aspect natural al danturii

Cu siguranță nu îți dorești ca dinții artificiali să arate diferit față de cei naturali, astfel încât să fie evident faptul că ai apelat la un tratament dentar. Din acest punct de vedere nu va trebui să îți faci griji dacă vei alege tratamentul cu implant dentar. Coroana dentară care va fi atașată de implant va arăta natural, iar oamenii din jur nu vor sesiza diferența. 

Funcționează în același mod ca dinții naturali

În urma unui tratament cu implanturi, nu numai că dantura ta va arăta perfect, dar își va recăpăta și funcționalitatea în proporție de 100%. Dinții artificili funcționează la fel ca cei naturali, așa că te vei bucura de confort maxim în fiecare zi. 

Vei putea mânca orice îți dorești

Atunci când ai goluri în dantură, îți creezi automat și anumite restricții alimentare, deoarece nu mai poți mesteca orice aliment. Din fericire, această problemă va dispărea odată cu inserarea implanturilor și atașarea coroanelor dentare. Nu vei mai avea o listă lungă de alimente pe care nu le poți consuma, ci te vei bucura în voie de orice preparat îți dorești.

Vei zâmbi din nou cu încredere

Stima de sine are de suferit, atunci când aspectul fizic este compromis de lipsa dinților. Din cauza unei danturi incomplete, ajungi să ai reticențe atunci când trebuie să zâmbești, să râzi sau să te fotografiezi alături de cei dragi. Multe persoane zâmbesc doar cu buzele strânse sau pun mâna la gură atunci când râd, astfel încât să nu se vadă deloc lipsa dinților. 

Tratamentul cu implant dentar te scapă de acest stres permanent și îți oferă încrederea de care ai nevoie pentru a râde și pentru a crea amintiri de neuitat alături de cei dragi. 

Vei vorbi mai clar

Golurile din dantură determină și dificultăți în comunicare. Claritatea cu care vei rosti anumite sunete va fi compromisă, ceea ce poate accentua și mai tare procesul de pierdere a încrederii de sine. Această neplăcere va fi îndepărtată cu ajutorul unui implant dentar, deoarece vei putea să vorbești din nou clar!

Prin urmare, tratamentul cu implant dentar oferă beneficii importante de care ar trebui să te bucuri și tu! Apelează la o clinică stomatologică cu experiență în domeniu, așa cum este Dental Excellence, și lasă-ți dantura pe mâinile specialiștilor. Ei vor folosi materiale de calitate și aparatură de ultimă generație pentru a-ți reda zâmbetul de altădată!

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies