Promo

(P) Drujbele vor atinge eficiența maximă doar atunci când sunt utilizate corect!

Progresul tehnologic a determinat apariția multor unelte datorită cărora viața de zi cu zi este mai ușoară. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 13 Iulie 2022, 13:32
Data actualizarii: Marti 02 August 2022, 12:44

Unele instrumente sunt mai utile decât altele, deoarece pot fi utilizate atât în scopuri casnice, cât și în interes profesional. Din această categorie fac parte motocoasele, motofierăstraiele, dar și alte utilaje speciale pe care gospodarii și meseriașii le pot achiziționa.

Una dintre cele mai importante misiuni pe care le au aceștia, în viața de zi cu zi, este aceea de a tăia lemne și de a toaleta elementele de vegetație din curți, grădini sau livezi. În acest sens, utilitatea unei drujbe este incontestabilă. Pentru ca unealta să fie eficientă în orice context, inclusiv la nivel profesional, este nevoie ca ea să fie utilizată în mod corect. Iată cum!

Folosirea corectă a drujbei: trei sfaturi importante

Pentru ca meseriașii să își poată face treaba cu succes, aceștia trebuie să se bazeze mereu pe unelte de calitate. Dacă te ocupi cu toaletarea grădinilor sau cu tăierea elementelor de vegetație din păduri sau livezi, știi cât de mult contează să te poți baza pe instrumente care să îți ușureze munca. 

Pentru a putea să profiți la maximum de funcțiile unei drujbe, este necesar să respecți o serie importantă de reguli atunci când utilizezi acest instrument. Iată care sunt cele mai importante trei dintre acestea:

1. Utilizează un model pe care să îl poți manevra - este important să alegi o variantă de ustensilă suficient de fermă pentru a tăia cu precizie, dar și suficient de ușoară pentru a o putea manevra cu lejeritate, în condiții de siguranță. Nu folosi o unealtă de dimensiuni mari dacă ai de gestionat doar elemente din jurul casei și grădinii personale. Un model mic sau mediu este suficient;

2. Pune preț pe siguranță - pe lângă manevrabilitate, este important să pui preț și pe siguranță. Lemnul nu trebuie tăiat cu vârful barei de ghidare. De asemenea, este necesar să te asiguri că știi care sunt mecanismele de oprire de urgență ale modelului pe care îl folosești. De regulă, variantele moderne dispun de frâne de tip Quick Stop, ușor de acționat prin simpla apăsare a unui buton.

3. Întreține aparatul - pentru ca funcționarea să fie una eficientă pe termen lung, este important să întreții elementele cheie ale aparatului. Astfel, lanțul trebuie uns cu ulei, iar murdăria de pe întreaga suprafață a unei drujbe trebuie îndepărtată în mod regulat cu o cârpă umedă. Și canalul de ieșire a uleiului, precum și gaura de ulei, trebuie curățate în mod constant, în așa fel încât lichidul să fie ușor de eliberat către piesele care necesită ungere constantă. De altfel, lanțul trebuie lubrifiat înaintea fiecărei utilizări. 

Intră chiar acum pe GeneralMotor.ro și descoperă cele mai eficiente modele de drujbe pe care le poți achiziționa la prețuri excelente. Tot acolo poți descoperi variante de calitate superioară de ulei și alte consumabile utile pentru întreținerea uneltei. Asigură-te că folosești echipamentul în conformitate cu recomandările prezentate mai sus, iar eficiența sa va fi mereu la cel mai înalt nivel!

Modifică setările cookies