Promo

(P) Cyclingul - un sport distractiv care poate fi practicat oriunde!

Există sporturi a căror practică se poate desfășura doar în anumite locuri special amenajate. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 29 Martie 2021, 09:00
Data actualizarii: Luni 29 Martie 2021, 09:22

De exemplu, nu putem practica power-lifting în sufragerie și nici nu putem juca fotbal în garsonieră, însă putem practica indoor cycling fără nicio problema. 

O bicicleta de cycling poate fi ușor amplasată oriunde în locuință, fie pe balcon, în living sau într-o camera speciala pentru sport. Aceste biciclete sunt compacte, fabricate din materiale rezistente și, mai presus de toate, se numără printre achizițiile ce pot fi considerate o investiție pe termen lung în sănătate și într-o formă fizică armonioasă!

Producătorul technogym.com, lider mondial în domeniul echipamentelor de fitness, oferă o gamă variată de biciclete cycling de interior destinate performanțelor mărite.

Noile recomandări de sănătate subliniază chiar mai puternic decât cele elaborate în 2010 importanța adoptării comportamentelor pozitive în rutina zilnică, a valorificării activității fizice ca ingredient necesar pentru sănătatea personală. Întreaga lume a devenit conștientă, în special în ultimele luni de pandemie și lockdown, că adoptarea unui stil de viața activ și sănătos pe scară largă este ceva bun la nivel personal și pentru societate.

Recomandările pentru tinerii de peste 16 ani și adulți includ sugestii puternice, bazate pe dovezi, de adoptare a unor volume săptămânale de activitate fizică aerobică și de tonifiere a mușchilor pentru îmbunătățirea sănătății și bunăstării. Multe dintre beneficiile activității fizice se obțin în volume săptămânale medii de 150-300 de minute de intensitate moderată sau 75-150 de intensitate viguroasă. Gama săptămânală recomandată de activitate aerobică marchează o diferență față de recomandările OMS din 2010, care specificau doar praguri minime săptămânale.

Ce efecte benefice are aceasta formă de ciclism?

Ciclismul este o modalitate excelentă pentru a vă menține inima sănătoasă.

Antrenamentele cardiovasculare sau aerobice, precum ciclismul, vă întăresc inima, plămânii și mușchii. De asemenea, îmbunătățesc fluxul de sânge și oxigen în tot corpul. Acest lucru, la rândul său, vă poate aduce beneficii sănătății în mai multe moduri, inclusiv:

- buna funcționare a creierului;

- tensiune de sânge normalizată;

- un somn mai bun;

- nivelurile de zahăr din sânge îmbunătățite;

- un sistem imunitar mai puternic;

- dispoziție mai bună;

- niveluri mai mici de stres;

- mai multă energie.

În funcție de intensitatea antrenamentului și de greutatea corporală, puteți arde mai mult de 600 de calorii pe oră cu un antrenament staționar cu bicicleta. Acest lucru face din ciclismul de interior o opțiune excelentă de antrenament pentru arderea rapidă a caloriilor, tonifierea întregii musculaturi și obținerea unei stări mentale de relaxare și pozitivitate.

A arde mai multe calorii decât consumați este cheia pierderii în greutate.

Un antrenament staționar cu bicicleta este un antrenament cu impact redus, care folosește mișcări blânde pentru a întări oasele și articulațiile fără a pune prea multă presiune asupra lor. Aceasta îl face o opțiune bună de antrenament pentru persoanele cu probleme articulare sau accidentări.

Gleznele, genunchii, șoldurile și alte articulații pot fi supuse mult stresului atunci când alergați, când faceți jogging, sărituri sau alte exerciții aerobice cu impact ridicat.

Desigur, cine preferă să se antreneze în interior dar nu dorește să facă cycling poate alege o banda de alergare, care se poate dovedi mai eficientă pentru anumite persoane.

Banda de alergat este un echipament de exerciții aerobice extrem de popular. Pe lângă faptul ca este un aparat cardio versatil, o banda de alergat vă poate ajuta să pierdeți în greutate dacă acesta este obiectivul dvs.

În plus, antrenamentul pe banda de alergat are și alte beneficii. De exemplu:

- Puteți folosi banda de alergat pe tot parcursul anului.

- Este posibil să vă urmăriți emisiunea TV preferată în timp ce faceți exerciții.

- Este ideală dacă vă recuperați după o accidentare.

- La fel ca în cazul oricărui antrenament cardio, vă ajută să reduceți riscul de boli de inimă și alte boli cronice, să vă îmbunătăți somnul, să vă ridicați starea de spirit și să îmbunătățiți funcția creierului.

Benzile de alergat sunt disponibile în aproape fiecare sală de sport, făcându-le o opțiune accesibilă pentru toate nivelurile de fitness. În plus, dacă preferați să vă antrenați în confortul și intimitatea propriei locuințe, benzile de alergat pot deveni cu ușurință o parte integrantă din sala de gimnastică de acasă.

Site-ul technogym.com, lider mondial în domeniul echipamentelor de fitness, vă oferă cele mai performante aparate de sport!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!