(P) Ce au în comun fotbalul și jocul de poker?

(P) Ce au în comun fotbalul și jocul de poker?

Fără îndoială, fotbalul și poker sunt printre cele mai iubite jocuri la nivel mondial. 

Dacă la prima vedere nu pare prea simplu să găsim conexiuni între fotbal și poker, în cele ce urmează o să vedem că ele există și, cel mai probabil, se numără printre ingredientele ce contribuie din plin la popularitatea uriașă de care se bucură atât fotbalul, cât și pokerul.

Ce au în comun un sport care se joacă pe echipe de 11 jucători în aer liber și un joc de cărți care se joacă în 2 sau mai mulți în cazinouri sau interiorul altor locații? Iată ce răspunsuri au identificat jurnaliștii de la Theleader.info în cadrul unui material publicat recent, pornind de la ideea că pokerul se numără printre jocurile preferate ale multor fotbaliști de top.

Aptitudinile individuale sunt decisive

Poker-ul, la fel ca și fotbalul, este mult mai interesant de urmărit atunci când intră în joc profesioniștii. Să urmărești cum jucători precum canadianul cu origini române Daniel Negreanu sau legendarul Phil Hellmuth reușesc de cele mai multe ori să-și „citească” adversarii de la mesele de poker este o adevărată încântare pentru fanii jocului. 

La fel stau lucrurile pe terenul de fotbal, acolo unde cei mai urmăriți jucători sunt, desigur, cei mai talentați. Fotbaliști legendari, precum Lionel Messi, Neymar Jr. ori Cristiano Ronaldo, sau tineri excepționali, așa cum sunt Kylian Mbappe sau Erling Braut Haaland ne hipnotizează prin controlul uimitor al balonului, driblinguri în cascadă, pase geniale și goluri memorabile. 

Vorbim astfel despre talent, dar și despre calități ce pot și trebuie îmbunătățite zi de zi, în ambele jocuri. La fotbal, tot ce trebuie să faci pentru a-ți ridica nivelul este să joci la o echipă cu ambiții cât mai mari, să înveți noi scheme de joc sau să le perfecționezi pe cele pe care deja le stăpânești și, mai ales, să exersezi zi de zi. Pe de altă parte, la poker poți juca și pe bani virtuali pentru a învăța cât mai bine strategiile de poker, poți urmări diverse materiale pe YouTube sau citi cărți de specialitate. Abia apoi, dacă simți că ești pregătit, poți trece la mize reale, însă cu mare atenție la managementul bankrollului.

O abordare pro-activă

Un lucru pe care îl în comun cei mai buni fotbaliști și jucători de poker de succes este abilitatea de a identifica rapid oportunitățile. Gândirea rapidă și deciziile luate la secundă contribuie din plin la reușitele acestora. Să ne gândim doar la atacanți de excepție, așa cum sunt, de exemplu, Robert Lewandowski, Erling Haaland, Harry Kane sau Karim Benzema, fotbaliști care reacționează rapid în fața porții și letal, de cele mai multe ori. Toți cei amintiți, și nu numai, au capacitatea de a vedea rapid jocul, reușind imediat să „fure” mingea și să găsească cea mai bună cale către poarta adversă, mișcându-se atât de rapid încât fundașii adverși nu au timp să reacționeze.

În mod similar, cei mai buni jucători de poker așteaptă minute sau chiar ore în șir pentru a prinde momentul oportun, iar când se deci să atace, de cele mai multe ori o fac cu succes. Asta deoarece calculează foarte bine mișcările, șansele de succes ale mâinilor și, bineînțeles, tipul de adversar pe care îl au în față, precum și genul de joc (mese cash, turnee Sit & Go sau MTT) împreună cu nivelul blindurilor.

Chiar și celebrul Neymar sublinia, într-un interviu recent, că există asemănări între poker și fotbal:

„Joc de o lungă perioadă de timp aproape în fiecare zi. Am început să joc poker la Cupa Mondială din Brazilia, și, de-a lungul timpului, m-am îndrăgostit de acest joc. Există asemănări între poker și fotbal, iar atenția se numără printre ele. Modul în care îți citești adversarul și jocul lui este, de asemenea, foarte important. În poker trebuie să știi când este momentul potrivit pentru a ataca”.

Marile competiții vin cu premii extraordinare

Fără doar și poate, nivelul de joc crește atunci când fotbaliștii evoluează în competiții precum Champions League, cu premii fabuloase, iar jucătorii de poker participă la turneele din celebra World Series of Poker (WSOP). 

În funcție de numărul victoriilor din grupe, câștigătoarea Champions League primește peste 80 de milioane de euro, sumă la care se adaugă cele care revin din market pool.

Organizată anual în Las Vegas, seria de turnee de poker live WSOP include evenimente la care câștigătorii pot pune mâna pe premii de ordinul a milioane de dolari, așa că acesta este locul în care se adună cei mai buni jucători de poker din lume și dau tot ce e mai bun la mese. Tocmai de aceea, Main Event-ul WSOP, dar și alte turnee, sunt transmise în direct în America de CBS Sports, iar Champions League este cea mai urmărită competiție fotbalistică intercluburi în Europa.

Dreptul de a furniza jocuri de noroc la distanță în România a fost acordat 888 Romania Limited în temeiul Licenței nr. L1160654W000324 emise de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (http://www.onjn.gov.ro/) (valabilă în perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2026) și în temeiul autorizației de exploatare a jocurilor de noroc acordată prin Decizia nr. 1635/13.08.2020. 

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Miniştrii de Externe din UE, cu excepţia Ungariei, cer un armistiţiu între Israel şi Hamas
BRAT
Modifică setările cookies