Promo

(P) Cum îți susții copilul în practicarea tenisului de performanță

Tenisul este una dintre activitățile fizice extrașcolare practicate de copiii din ziua de azi, cu numeroase beneficii asupra creșterii și dezvoltării armonioase a micuților. El poate fi început de la vârste fragede, încă de la 4-5 ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 16:32
Data actualizarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 16:37

Sportul este o activitate esențială în dezvoltarea fiecărui copil, îmbunătățind starea de sănătate fizică și mentală, cu atât mai mult cu cât este practicat de la cele mai mici vârste.

Există și cazurile în care un sport început în joacă ajunge să fie practicat la nivel de performanță. Desigur, acum părinții sunt nevoiți să se implice mai mult, atât din punct de vedere moral, cât și financiar. Și, cu toate că eforturile financiare se pot menține în limite rezonabile la început, pe măsură ce copiii devin mai buni în practicarea tenisului, acestea pot crește.

Scenariul în are copilul are deja 5-6 ani de experiență pe teren, este pasionat și își dorește mai mult, dar situația financiară nu ne permite nu este neintalnit. Ce este de făcut? Renunțăm după atâția ani de muncă depusă?

Dacă și tu te afli în această situație, trebuie să știi că nu ești singur. Mulți părinți din Romania își pun aceleași întrebări. Unii dintre ei au descoperit că un credit de nevoi personale  reprezintă o soluție optimă care le permite să-și șuștină copii în continuare în practicarea sportului de performanță.

Ce înseamnă tenis de performanță?

În primul rând, orice mic tenismen trebuie să aibă un echipament sportiv adecvat, alcătuit din: racheta de tenis, mingi de tenis, corzi de rachetă, cadru pentru rachetă, îmbrăcăminte specifică, geantă pentru rachetă și alte accesorii. Iar calitatea lor este crucială pentru că ușurează eforturile și susține perfecționarea pe teren.

Desigur, un echipament sportiv de calitate costă bani însă investiția nu se compară cu progresul pe care îl face micuțul tău pentru că e posibil să vină momentul în care se atinge nivelul deplasărilor la competiții sportive. Acesta este, fară îndoială, o mândrie pentru orice părinte, doar că implică și mai multe costuri.

Odată ce copilul atinge o anumită performanță, părinții încep să se implice mai mult, căutând să îi ofere condițiile propice de dezvoltare. Pentru că pe lângă talent, muncă și echipament sportiv adecvat, copilul are nevoie și de antrenori buni care să îi modeleze potențialul. Astfel, clubul sau baza sportivă din care face parte devine o prioritate.

Pentru a alege ce este mai bine pentru copilul tău, trebuie să iei în considerare istoricul de participări al clubului la competiții sportive și rezultatele obținute, starea terenurilor, condițiile sanitare, precum și comportamentul conducerii și al colectivului față de membrii clubului.

Odată cu perfecționarea pe terenul de tenis, copiii au nevoie de un antrenor care să îi ajute să crească în direcția potrivită. Chiar dacă nu ai experiență în domeniu, poți lua cea mai bună decizie pentru copilul tău de pe margine, fiind atent la câteva aspecte.

  • Antrenorul trebuie să aibă experiență, atât în practicarea sportului, cât și în participarea la competiții. Un antrenor care cunoaște jocul foarte bine vă putea da mai departe din cunoștințele sale.
  • Dar nu doar experiență în joc îl face un antrenor bun, ci și experiența în predare. Pentru a obține rezultatele așteptate, un antrenor cu experiență vastă în predare vă ști cum să gestioneze situațiile critice, astfel încât acestea să se transforme în momente de progres pentru elevi.
  • De asemenea, fiind vorba despre copii, este important că atitudinea antrenorului să fie adecvată, făcând întreagă activitate distractivă și captivantă pentru cei mici.

Fară îndoială, că părinte, îți dorești tot ce e mai bun pentru copilul tău, chiar dacă asta înseamnă cheltuieli suplimentare. Creditul de nevoi personale poate fi o soluție rezonabilă atunci când situația o cere.

Creditele de nevoi personale se diferențiază de alte tipuri de credite prin faptul că nu trebuie menționat scopul solicitării. În funcție de nevoile tale și situația materială, băncile si IFN-urile îți aduc mai multe soluții.

Provident susține următoarele generații de campioni în tenis și oferă credite de nevoi personale de până la 20.000 de lei, pe o perioadă maximă de rambursare de 134 de săptămâni, fară garanții și garanți.

Pentru a solicita un credit de nevoi personale de la Provident, trebuie să ai:

  • Un venit minim demonstrabil de 300 de lei/lună;
  • Vârstă minimă de 18 ani împliniți;
  • Cetățenie română și adresa de domiciliu pe teritoriul României;
  • Un număr de telefon valabil.

Atunci când aplici pentru un credit de nevoi personale, poți folosi calculatorul de credite online care îți calculează perioada de rambursare, ratele săptămânale, precum și modalitatea în care vrei să primești sau să plătești creditul. Tot aici poți solicita serviciul auxiliar de gestionare a împrumutului la domiciliu. Alegând acest serviciu, banii sunt livrați de către un reprezentant Provident la tine acasă în cel mai scurt timp.

Acum poți să-ți susții micul tenismen în drumul spre performanță.

Modifică setările cookies