OFICIAL Lovitură pentru Albania la EURO 2024! Suspendare de două meciuri pentru atacantul care a scandat împotriva Serbiei

Mirlind Daku EURO 2024 nationala Albaniei UEFA EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 23 Iunie 2024, 19:10
Data actualizarii: Duminica 23 Iunie 2024, 19:12

Campionatul European din Germania este transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Federaţia Albaneză de Fotbal a anunţat că UEFA l-a suspendat duminică pentru două meciuri pe jucătorul Mirlind Daku, din cauza scandărilor naţionaliste ale acestuia la Campionatul European, relatează AP.

Daku a luat o portavoce după meciul Albaniei cu Croaţia (2-2), miercuri, la Hamburg, şi s-a alăturat scandării de sloganuri împotriva Serbiei şi Macedoniei de Nord.

Federaţia albaneză a precizat, de asemenea, că UEFA a impus amenzi în valoare totală de 47.250 de euro (50.500 de dolari) pentru incidentele de la meci, unde fanii săi s-au alăturat suporterilor croaţi scandând un slogan antisârb.

Serbia a amenințat cu retragerea de la EURO 2024

Federaţia Sârbă de Fotbal a anunţat că va părăsi turneul dacă UEFA nu va decide sancţiuni pentru aceste incidente.

Albania joacă un meci decisiv în faza grupelor luni, împotriva Spaniei.

Dacă Albania avansează, Daku va rata şi meciul din optimile de finală.

Mirlind Daku ar putea reveni doar în faza sferturilor de finală

Ulterior, Daku a prezentat scuze pentru acţiunile sale, într-o postare pe reţelele de socializare, în timp ce UEFA a numit un anchetator pentru a cerceta "presupusul său comportament inadecvat".

Atacantul în vârstă de 26 de ani a început să joace pentru Albania anul trecut, după ce s-a folosit de dreptul său, conform regulilor FIFA, de a-şi schimba eligibilitatea de la Kosovo, fosta provincie etnică albaneză a Serbiei care şi-a declarat independenţa în urmă cu 16 ani, informează news.ro.

UEFA a anunţat, de asemenea, acuzaţii împotriva federaţiilor sale membre albaneză şi croată pentru "un potenţial comportament rasist şi/sau discriminatoriu" al fanilor miercuri, care ar fi scandat "Ucideţi sârbii" în sârbă.

Federaţia Albaneză de Fotbal, sau FSHF, a cerut fanilor să fie "responsabili şi să evite incidentele şi revoltele".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!