”Euforia a fost mare după meci, dar dimineaţă ne-am trezit" Concluzia trasă de tricolori după victoria cu Ucraina

EURO 2024 Adrian Rus Belgia Romania Ucraina UEFA EURO 2024
Ionuț Stoica
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 17:24
Data actualizarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 17:24

EURO 2024 se vede la Pro TV, Pro Arena și VOYO.

Luni după-amiză, echipa națională a României a reușit să obțină o victorie istorică la Campionatul European, după ce a îngenunchiat-o pe Ucraina, scor de 3-0. 

Aceasta este a doua lor victorie în cadrul competiției, la 24 de ani de la precedenta (3-2 împotriva Angliei), în ciuda faptului că au pornit cu șansa a doua în acest meci.

România a demonstrat o strategie tactică perfectă și s-au impus prin golurile marcate de Nicolae Stanciu (minutul 29), Răzvan Marin (minutul 53) și Denis Drăguș (minutul 57). Chiar dacă au avut o posesie inferioară (34%-66%), tricolorii au fost superiori la capitolul șuturi pe poartă, cu un raport de 5-2.

Ce concluzie a tras Adrian Rus după victoria cu Ucraina

Bucuria a fost mare în vestiar dar Adrian Rus, fundașul naționaleieste conștient că succesul împotriva vecinilor din est a fost doar primul pas din drumul către părăsirea fazei grupelor.

”Euforia a fost mare ieri după meci, dar de dimineaţă ne-am trezit şi am realizat că trebuie să fim echilibraţi. Trebuie să fim conştienţi că am câştigat doar un meci, primul din grupă.

Aşa că trebuie să fim echilibraţi şi să tratăm toate meciurile cu maximă seriozitate, la fel ca pe primul. Într-adevăr, este o victorie istorică, doar a doua a României la un Campionat European, însă trebuie să fim echilibraţi şi să avem curaj.

Îmi doresc ca această unitate, acest spirit de echipă să meargă mai departe, pentru că România merită. Iar când ai 40.000 de suporteri în spate e greu să te învingă cineva”, a spus Rus, în cadrul unei conferințe de presă

Crescut la Olimpia Satu Mare și cu o bună parte a carierei petrecută în Ungaria la cluburi precum Fehergyarmat, Balmazujvaros, Puskas Akademia sau MOL Vidi, Adrian Rus a făcut parte din generația care s-a calificat în semifinalele Campionatului European U21 din 2019.

Rus a debutat la naționala de seniori a României în septembrie 2019, iar până acum a strâns 21 meciuri și un gol.

Câți bani a încasat FRF după victoria cu Ucraina

Pe lângă cele trei puncte importante, tricolorii au încasat și un premiu financiar substanțial de oferit de UEFA pentru victorie: un milion de Euro.

Pentru calificarea la turneul final, România a mai primit de la UEFA suma de 9.250.000 de euro, ceea ce înseamnă că a obținut până acum la EURO 2024 suma de 10.250.000 de euro.

Suma totală încasată de FRF se poate crește, în funcție de parcursul echipei în competiție. UEFA oferă un premiu de 1.000.000 de euro pentru victorie și 500.000 de euro pentru remiză în faza grupelor. Calificarea în optimile de finală va fi recompensată cu 1.500.000 de euro.Câți bani a încasat FRF după victoria cu Ucraina

Pe lângă cele trei puncte importante, tricolorii au încasat și un premiu financiar substanțial de oferit de UEFA pentru victorie: un milion de Euro.

Pentru calificarea la turneul final, România a mai primit de la UEFA suma de 9.250.000 de euro, ceea ce înseamnă că a obținut până acum la EURO 2024 suma de 10.250.000 de euro.

Suma totală încasată de FRF se poate crește, în funcție de parcursul echipei în competiție. UEFA oferă un premiu de 1.000.000 de euro pentru victorie și 500.000 de euro pentru remiză în faza grupelor. Calificarea în optimile de finală va fi recompensată cu 1.500.000 de euro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!