După ce a eliminat Germania în prelungiri, selecționerul Spaniei a propus o schimbare radicală a turneului!

Luis de la Fuente EURO 2024 Germania Spania UEFA EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Iulie 2024, 16:08
Data actualizarii: Marti 09 Iulie 2024, 16:07

EURO 2024 se vede la PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

Selecţionerul echipei Spaniei, Luis de la Fuente, ar saluta renunţarea la prelungiri în optimile şi sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal, deşi ''La Roja'' a învins Germania în optimi la EURO 2024, după prelungiri (2-1), transmite DPA.

Spania joacă marţi prima semifinală de la EURO 2024, contra Franţei (Munchen, 22:00), iar tehnicianul simte că jucătorii săi ar fi mai odihniţi dacă nu ar fi jucat 120 de minute vineri contra echipei gazdă. Mikel Merino a marcat golul victoriei echipei Spaniei, în min. 119.

Trei dintre cele patru sferturi de finală au ajuns în prelungiri, iar două s-au terminat la loviturile de departajare, Franţa învingând Portugalia, iar Anglia câştigând în faţa Elveţiei. A doua semifinală de la EURO 2024, de miercuri, opune Anglia şi Olanda, care a trecut de Turcia cu 2-1, la finalul timpului regulamentar.

''Într-un turneu cum este EURO, care este atât de solicitant, poate s-ar putea trece peste prelungiri'', a declarat de la Fuente, la Munchen, adăugând că prelungirile ar trebui să rămână pentru semifinale şi finală.

Renunţarea la prelungiri şi trecerea direct la loviturile de departajare în primele două faze eliminatorii ''ar ajuta spectacolul, deoarece jucătorii ar fi mai odihniţi şi ar aborda fazele finale cu mai multă prospeţime'', a subliniat de la Fuente.

La Copa America, prelungirile se desfăşoară doar la finală, dacă este nevoie. În celelalte faze eliminatorii în cazul unui rezultat de egalitate la finalul timpului regulamentar se trece direct la executarea loviturilor de la 11 metri.

AGERPRES

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!