Ce a avut Gareth Southgate de spus înaintea meciului cu Elveția

EURO 2024 Anglia Elvetia Gareth Southgate UEFA EURO 2024 Gareth Southgate / Sursă: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Iulie 2024, 14:11
Data actualizarii: Sambata 06 Iulie 2024, 14:11

Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a declarat că nu este îngrijorat înaintea meciului cu Elveția din sferturile de finală ale EURO 2024, deși recunoaște că echipa sa va înfrunta o echipă "excelentă" și cu idei "clare".

Naționala "Celor Trei Lei" a avut o prestație sub așteptări în faza grupelor și în optimile de finală, unde a învins cu greu Slovacia, scor 2-1, cu un gol marcat în timpul adițional și altul în prelungiri.

"Am jucat împotriva unor adversari care ne-au făcut misiunea foarte dificilă. Şi am văzut unele dintre rezultatele lor ulterioare, au creat probleme şi altor echipe", a analizat Southgate în cursul unei conferințe de presă.

Southgate: "Am impresia că echipa și-a schimbat mentalitatea"

Southgate a observat progrese semnificative în echipa sa, inclusiv la antrenamente. 

"Am impresia că echipa, chiar şi la antrenament, şi-a schimbat mentalitatea. Este mai fluidă şi mă aştept să jucăm bine sâmbătă", a spus selecționerul englez.

O parte ușoară a tabloului?

Southgate a respins ideea că Anglia beneficiază de o parte relativ ușoară a tabloului la EURO 2024, până la finala din 14 iulie de la Berlin. 

"Este un exemplu clasic al capacității pe care o avem ca națiune de a dramatiza și de a ne agasa adversarii", a mai adăugat tehnicianul.

Viitorul lui Southgate

Gareth Southgate, al cărui contract cu Federația Engleză de Fotbal expiră în decembrie, a reiterat că viitorul său personal contează prea puțin la această competiție.

"Când eram un tânăr manager, exista teama de a eșua și de a fi concediat. Când ești mai în vârstă, la 53 de ani, nu-ți faci griji despre ce ar putea merge prost. Avem ocazia să ajungem într-o semifinală, este o provocare pozitivă", a adăugat selecționerul englez.

  • Anglia va înfrunta Elveția sâmbătă, la Dusseldorf, începând cu ora 19:00, LIVE în EXCLUSIVITATE pe PRO TV și VOYO.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!