Aroganță maximă din partea lui Didier Deschamps, după ce a eliminat Portugalia de la EURO: "Devine un obicei"

Didier Deschamps EURO 2024 Franta Portugalia UEFA EURO 2024 Didier Deschamps / Sursa: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Iulie 2024, 15:40
Data actualizarii: Sambata 06 Iulie 2024, 15:38
Portugalia - Franța s-a concretizat la loteria penalty-urilor.

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a declarat că ''devine un obicei'' ca Les Bleus să atingă faza semifinalelor la turneele majore, însă asta nu-l împiedică să savureze calificarea în "careul de aşi" la EURO 2024, după o victorie dificilă, la loviturile de departajare, obţinută în faţa Portugaliei, vineri seara la Hamburg.

"A fost un meci foarte tensionat, strâns. Ar fi putut merge într-un sens sau altul, chiar dacă am avut un final de meci ceva mai dificil, în prelungiri", a declarat Deschamps după partida de pe Volksparkenstadion.

  • Didier Deschamps, selecționer Franța / Foto: Getty Images

"Sunt foarte fericit pentru acest grup, care s-a împins la maximum şi care ne-a întors pe partea cea bună. Suntem încă o dată în semifinale. Deja savuram calificarea în sferturi, iar acum ne vom bucura mai mult pentru că am ajuns în ultimul careu. Devine un obicei, dar nu trebuie banalizat, o spun de fiecare dată. Este meritul tuturor, al jucătorilor, al grupului, al celor care joacă şi al celor care nu joacă", a adăugat selecţionerul francez.

Deschamps s-a referit şi la situaţia starului Kylian Mbappe, care a fost înlocuit în prelungirile jocului de la Hamburg. "Este evident obosit pentru că, din punct de vedere muscular, după tot ce a avut, nu este uşor. De aceea, l-am văzut în dificultate în prima repriză de prelungiri şi nu avea niciun rost să rămână în teren, chiar dacă ar fi fost unul dintre executaţi la penalty-uri", a explicat el.

Franţa a dispus de Portugalia cu 5-3 la loviturile de departajare, luându-şi astfel revanşa după finala pierdută în faţa lusitanilor la EURO 2016, chiar pe Stade de France.

Les Bleus vor juca în semifinale, marţi la Munchen, împotriva selecţionatei Spaniei, care a învins la rândul ei, cu 2-1 după prelungiri, echipa ţării gazdă Germania.

AGERPRES

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!