Sorana Cirstea Tenis WTA Romania Thomas Johansson WTA Indian Wells Tenis

VIDEO Sorana Cîrstea se oprește în faza sferturilor, la Indian Wells. Eșec în două seturi cu Iga Swiatek

Sorana Cîrstea a câștigat doar cinci game-uri împotriva numărului 1 WTA, Iga Swiatek, în sferturile de finală ale competiției WTA 1000 de la Indian Wells.

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 17 Martie 2023, 00:20
Data actualizarii: Vineri 17 Martie 2023, 00:43

Sorana Cîrstea - Iga Swiatek 2-6, 3-6
în sferturile competiției WTA 1000 de la Indian Wells


Sorana Cîrstea - Iga Swiatek 2-6, 3-6: Game, set și meci pentru campioana en-titre, care se va duela cu Elena Rybakina, pentru un loc în finala competiției. 

Sfertul de finală atins la Indian Wells rămâne cel mai bun rezultat al Soranei Cîrstea, după semifinala jucată în turneul WTA 500 de la Birmingham, în vara anului trecut.

În ierarhia WTA LIVE, Sorana Cîrstea urcă 9 locuri, până pe poziția 74, reușind să evite scenariul negru prin care ar fi putut să părăsească prima sută mondială. 

2-6, 1-4 în setul 2: Sorana Cîrstea oprește seria de opt game-uri consecutive apropiate de Iga Swiatek, printr-un break încheiat cu un retur lung, în picioarele polonezei. 

2-6 în setul 1: Iga Swiatek încheie manșa cu un rever direct câștigător, în lung de linie, privit îndelung de Sorana Cîrstea. 14 winnere pentru poloneză în primul set, față de 7, în contul româncei. 

2-5 în setul 1: Game alb reușit de Swiatek, care își apropie al treilea consecutiv, după ridicarea ritmului de joc, în ultimele minute.

2-2 în setul 1: Hold prețios făcut de Sorana Cîrstea, în prelungirile game-ului. Spiritul de luptă al româncei, admirabil în primele douăzeci de minute ale jocului. 

1-2 în setul 1: Sorana Cîrstea face break pe serviciul Igăi Swiatek, în game-ul trei al meciului. Retururile sportivei din țara noastră arată încurajator, în startul manșei inițiale.


Sorana Cîrstea (32 de ani, 83 WTA) a reușit cel mai bun rezultat din ultimii ani, calificându-se în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Indian Wells.

Sportiva din România a declarat pentru WTA că succesul i se datorează noului antrenor, Thomas Johansson - campion al Openului Australian, în 2002. 

Sorana Cîrstea: „I-am cerut să îmi predea câteva lucruri din mentalitatea masculină.”

„Felul în care joc acum i se datorează lui. Îmbunătățește atâte zone ale jocului meu și mă ajută să văd tenisul cu ochi diferiți, să fiu mai deșteaptă pe teren. Loviturile mele erau acolo, dar uneori nu puteam să văd unele aspecte ale jocului.

Acesta este motivul pentru care joc atât de bine. Sunt foarte mulțumită cu modul în care colaborăm.

Ca jucător, Thomas a putut citi jocul foarte bine, inclusiv adversarii, astfel a început să mă învețe și pe mine aceste lucruri. 

De asemenea, i-am spus să îmi predea câteva lucruri din mentalitatea masculină, din modul în care bărbații rezolvă anumite situații. Sper ca asta să mă ajute în tenisul feminin,” a declarat Sorana Cîrstea, într-un interviu acordat WTA

Joi-seară, după ora 21:30, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe jucătoarea care a dominat elita tenisului feminin de aproximativ un an, Iga Swiatek. Partida va stabili numele jucătoarei care va accede în semifinalele întrecerii. Swiatek este campioana en-titre a competiției din California. 


Ana-Maria Brânză, despre dezvăluirile Soranei Cîrstea 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!