GALERIE FOTO Una, două, trei! Cine sunt jucătoarele care vor reprezenta România în turneul olimpic de tenis

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2024, 19:15
Data actualizarii: Joi 13 Iunie 2024, 19:21

România are trei șanse de medalie în turneul olimpic de tenis de la Paris.

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 vor începe în data de 26 iulie, iar la ceremonia de deschidere vor participa și trei jucătoare de tenis: Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Irina Begu.

Cele trei sportive vor participa în turneul olimpic de simplu. Irina Begu a ajuns grație clasamentului protejat, notează jurnalistul Daniel Radu, sportiva din București beneficiind și de un wildcard din partea Comitetului Olimpic, care a scutit-o de la îndeplinirea criteriului de a fi jucat pentru echipa națională în ultimul an, deoarece a fost accidentată.

Ana Bogdan (49 WTA), cea mai bună jucătoare a României calificată la Jocurile Olimpice de la Paris

Jaqueline Cristian a fost cea mai norocoasă din cele trei, prinzând la limită biletul spre Paris, în timp ce Ana Bogdan - care s-a întors de curând de la Roland Garros după ce și-a egalat cea mai bună performanță a carierei, turul trei competițional. 

Bogdan ocupă locul al 49-lea în clasamentul WTA, Jaqueline Cristian, poziția a 66-a, iar Irina Begu se clasează pe locul 131. După Sorana Cîrstea, Bogdan, Cristian și Begu sunt româncele cu cel mai bun clasament. 

Două românce din top 100 WTA merg la Paris cu gândul la rezultate mari

  • Ana Bogdan și Jaqueline Cristian s-au întâlnit în semifinalele Transylvania Open 2024, într-un meci transmis în direct la Pro Arena și VOYO. 

Deoarece nu a jucat în echipa națională, Sorana Cîrstea nu a fost eligibilă pentru înscrierea în turneul olimpic, iar Simona Halep a ratat calificarea din cauza poziției mult prea jose în clasamentul WTA.

Actualmente, fostul număr unu mondial ocupă locul 1135 în ierarhia mondială.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!